‘Playing for Success’ steeds groter succes

| 05-12-2012

Zestig kinderen hebben woensdagmiddag in Hotel Lumen, uit handen van de PEC Zwolle-spelers Joost Broerse, Denni Avdic en Rochdi Achenteh, een certificaat ontvangen voor hun deelname aan het project Playing for Success Zwolle. Naast de drie voetballers bracht ook Sinterklaas - samen met enkele Pieten - een bezoek aan de kinderen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de afgelopen twaalf weken zijn de kinderen, tijdens elf bijeenkomsten van ruim twee uur, bezig geweest met verschillende opdrachten in de uitdagende omgeving van het IJsseldelta Stadion. “Het hoofddoel van het project is om de motivatie van kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs te verhogen en hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te verbeteren”, zegt Sjaak Wilke van Playing for Success. “Het gaat om ‘gewone’ leerlingen die minder presteren dan ze kunnen en achterblijven op het gemiddelde niveau. Playing for Success draagt samen met PEC Zwolle structureel bij aan het terugbrengen van deze leerachterstand. Voetballers en trainers zetten zich met veel plezier in om deze leerlingen te helpen, te motiveren en te inspireren.”

Wilke vervolgt: “Inmiddels is het project, dat in 2009 is opgezet door Landstede, SportService Zwolle en de Zwolse profclub, gegroeid en kunnen 180 kinderen per jaar gebruik maken van dit prachtige initiatief.” In de afgelopen periode bestond de groep uit zestig kinderen en die waren woensdagmiddag tijdens de feestelijke bijeenkomst allemaal zeer verheugd met de aanwezigheid van Joost Broerse, Denni Avdic en Rochdi Achenteh. “De uitreiking van de certificaten was absoluut het hoogtepunt van de middag. Naast de certificaten kregen de kinderen ook hun eigen shirt en usb-stick, waarop hun eigen werk staat, mee naar huis.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Playing for Succes gaat in 2013 verder met een nieuwe groep kinderen. “De scholen hebben in de werving en selectie een sturende rol, zij hebben zicht op leerlingen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. De ouders blijven de eindverantwoordelijken voor de aanmelding en moeten samen met hun zoon of dochter de keuze maken om deel te nemen”, aldus Wilke. Ouders die vinden dat hun zoon of dochter mogelijk in aanmerking komt voor deelname, kunnen zich verder laten informeren bij de eigen basisschool.

SportService Zwolle, Landstede, Playing for Success, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws