Platenkamp blij met herrijzenis van VSW

| 19-10-2017

Lange tijd stond VSW op de rand van de afgrond. De Zwolse vierdeklasser zag de jeugdafdeling verdwijnen, had te weinig spelers voor het vlaggenschip en dreigde helemaal weg te vallen. Hoe anders is het nu. VSW heeft na vier wedstrijden nog geen punt gemorst en prijkt bovenaan de ranglijst van de vierde klasse C. “Ja, ongekende luxe”, zegt clubtopscorer Joey Platenkamp.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Platenkamp was één van de jongens die besloot om in de zomer van 2016 in te springen. Samen met broer Paco en Jari van Wijnen kwam hij over van Wijhe ’92. Jongens met VSW-bloed, opgegroeid in Windesheim. Daar kwamen ook Robin Seubring en Sander Teelen nog eens bij, waardoor er plotseling weer een competitiewaardig vlaggenschip ontstond. “Op een gegeven moment hoor je dat VSW ieder jaar onderin staat en geen spelers meer heeft. Wij zijn toen weer naar VSW gegaan, zodat de club de kans kreeg om het weer op orde te krijgen. Ik heb mijn hele jeugd in Windesheim gespeeld en woon op honderd meter van de club. Als ik lopend ga, heb ik mijn warming-up al gehad. Dan wil je helpen ook”, vertelt Platenkamp.

De goaltjesdief kwam niet alleen maar naar Windesheim om te helpen. Het eerste jaar wel, maar natuurlijk wilde hij ook vanaf het begin presteren. “We hadden niet zozeer een doelstelling, maar je komt niet voor niets. Zeker toen we nog wat extra spelers kregen, werd dat wel belangrijker”, weet Platenkamp, die daarmee onder andere doelt op William van Oene, Rick Konkelaar en Mahsum Yakar van SV Zwolle. Het blijken welkome aanwinsten, want tot dusver is VSW nog ongeslagen. De eerste vier competitiewedstrijden leverden twaalf punten op en dus zijn de Zwollenaren de trotste koploper van de vierde klasse C. “We hebben een leuk team en iedereen kent elkaar. Daardoor weet je wat je aan elkaar hebt. We hadden wel verwacht dat we het redelijk zouden doen”, aldus Platenkamp.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 19-jarige aanvaller maakte in vier wedstrijden liefst acht goals. Een prima moyenne, waar hij ook zeker een goed gevoel aan overhoudt. Hij is niet alleen clubtopscorer, maar ook topscorer van 4C. “Daar is niets mis mee nee, ik ben er ook blij mee. Maar als het team goed draait, is het ook makkelijker om zelf goed te spelen. Ik roep voor de grap wel eens dat ik zoveel of zoveel goals ga maken, maar dat ga ik niet hardop zeggen”, lacht de spits, die hoopt dat zijn ploeg het nog lang vol kan houden. Zaterdag wacht degradant ’t Harde, een volgende test. “We moeten altijd honderd procent blijven geven, want anders krijgen we het tegen iedereen lastig. Deze start is in ieder geval hartstikke mooi en leuk.”

Voetbal, VSW, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws