‘Pittige’ Swolsebostocht verloopt soepel

| 15-11-2015

De tweede Rabo Swolsebostocht van dit jaar is zaterdag prima verlopen. De organisatie, in handen van Toerclub Swolland, verwelkomde in Wapenveld zo'n 400 mountainbikers en dat aantal was eigenlijk het enige tegenvallende van de dag. “Bij een goede tocht hebben we er wel eens 800 gehad. Het weer heeft mensen anders doen besluiten”, stelt organisator Herman Oolman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Alles was zaterdag op orde. De routes lagen er aardig bij, om vrijwilligers zat de organisatie al helemaal niet verlegen. Maar alleen het weer. Daar had Swolland geen invloed op en dat gooide uiteindelijk wel roet in het eten. “Tijdens de tocht waren de omstandigheden eigenlijk wel goed. Vrijdag was het alleen bar en boos en de meeste fietsers beslissen een dag voor de tocht of ze gaan rijden. Dat heeft niet meegeholpen”, vertelt Oolman, die samen met zijn collega’s 400 deelnemers mocht verwelkomen. De meesten kozen voor de route van 60 kilometer, terwijl ook de 45 kilometer in trek was. De reacties waren immer enthousiast.

“Mijn broer reed de 60 kilometer en hij zei dat het parcours er weer fantastisch bij lag. Het was wel pittig, omdat je door de bladeren soms een modderpoel over het hoofd zag. Daar moet je dan doorheen zien te komen”, zegt organisator Oolman. De 400 mountainbikers beleefden een mooie dag en daar was het Swolland allemaal om te doen. Op naar 2016, op naar twee nieuwe Rabo Swolsebostochten. “Het verliep, mede door de hulp van vele vrijwilligers, allemaal heel soepel. Alle lof voor de helpende handen, dat wil ik nog even meegeven.”

Mountainbiken, Toerclub Swolland, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws