Philippe Sandler: ‘Dat doe ik nooit meer’

| 25-08-2017

PEC Zwolle staat zaterdag tegen FC Twente hoogstwaarschijnlijk ongewijzigd aan de aftrap. De Zwolse eredivisionist kende met vier punten uit twee wedstrijden een aardige competitiestart en daarom heeft trainer John van ’t Schip geen reden tot wijzigen. Zodoende staat ook Philippe Sandler weer in de basiself. “Dat is goed. Zo kan ik blijven ontwikkelen”, geeft de verdediger aan.

© Annet van Raalten

Sandler kende een lastig eerste jaar in Zwolle, al was dat ook niet zo gek. Hij kwam op negentienjarige leeftijd over van Ajax en had op dat moment nog geen minuut op het hoogste niveau gemaakt. Plotseling werd hij voor de leeuwen gegooid en probeer dat maar eens voor elkaar te boksen. Inmiddels is Sandler een jaartje ouder en lijkt hij steeds volwassener te worden. Het resulteert voorlopig in een basisplaats. “Ik heb nu twee wedstrijden in de basis gestaan. Uiteraard hoop je daarop, maar het blijft fijn als de trainer die keuze maakt. Ten opzichte van vorig seizoen ben ik een stuk volwassener gaan spelen. Al blijven er verbeterpunten, zoals het positie kiezen bij een voorzet of een bal van de zijkant. Daar werken we hard aan.”

Ja... Sandler wordt steeds meer een echte verdediger. Toch oogt het allemaal flegmatiek, soms ronduit nonchalant. Het is voor de Amsterdammer een bekend verhaal, maar hij weerlegt de kritiek ook. “Dat hoor ik wel vaker, maar ik ben helemaal niet arrogant of zo. Het oogt misschien zo, maar zo is het niet.” Dat beeld werd in de thuiswedstrijd tegen Roda JC wel even bevestigd, toen Sandler middenin de wedstrijd besloot uit te verdedigen met een hakbal. Het leverde uiteraard balverlies op en een scheldkanonnade van aanvoerder Bram van Polen. “Daar ben ik nog vaak op aangesproken hoor”, lacht Sandler. “Dat zijn momenten waar ik van moet leren. En ik kan vertellen, dat ga ik nooit meer van mijn leven doen. Echt niet.”

© Annet van Raalten

Zaterdagavond wacht voor PEC Zwolle het thuisduel met FC Twente, de ploeg die startte met twee nederlagen. De Zwollenaren missen Wouter Marinus, die nog altijd herstellende is van een hamstringblessure. Sandler: “Wij gaan in ieder geval uit van onze eigen kracht, want het is lastig te voorspellen hoe Twente gaat spelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat Tom Boere hangend van links komt, maar het kan ook zo weer anders zijn. Ze hebben het nog niet heel goed gedaan, dus ik verwacht in ieder geval dat Twente er bovenop klapt.” De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Twente start zaterdagavond om 19.45 uur.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Saymak, Bakker, Thomas; Namli, Mokhtar, Parzyszek

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Philippe Sandler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws