Philip van der Poel nieuwe hoofdtrainer Swol

| 23-05-2019

Philip van der Poel is met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van de waterpoloërs van Swol 1894. Hij volgt daarmee John Uittenhout op, waarmee hij de afgelopen seizoen al samenwerkte als assistent. Van der Poel tekent bij Swol een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een derde jaar.

Van der Poel streek in 2018 neer in Zwolle, op dat moment nog als actief waterpoloër. Hij kreeg echter te maken met een terugkerende, zware blessure, waardoor hij moest stoppen. Hij ging daarna verder als assistent-trainer van John Uittenhout en verzorgde in die functie al meerdere trainingen. “Toen het afscheid van John bekend werd, begon het wel te kriebelen”, vertelt de 33-jarige Fries. “Ik heb gesprekken met de waterpolocommissie gevoerd om verder te gaan in het trainerschap. Ik ben blij met zo’n fantastische kans, bij een mooie vereniging en zo’n toffe groep mannen. Ik heb enorm veel energie om aan de slag te gaan.”

Het is voor Van der Poel zijn eerste klus als hoofdtrainer. Daarbij krijgt hij hulp van Sebastiaan Germers, oud-speler van het eerste herenteam van Swol. Hij is aangesteld als assistent-trainer en gaat samen met Van der Poel intern de KNZB-opleiding trainer/coach 3 volgen. Daarnaast gaat teammanager Jouke de Vries ook nog een jaar door.

Waterpolo, Swol 1894, Philip van der Poel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws