Peter van Kempen winnaar Tourspel 2020

| 1 Maand geleden.

Peter van Kempen is de winnaar geworden van het Sportief Zwolle Tourspel 2020. Hij prijkte na afloop van de spannende tijdrit al aan kop van de ranglijst en gaf op de laatste dag van de Tour de France die positie niet meer uit handen. Achter Van Kempen is Arjan de Ruijter op plek twee geëindigd. En Rutger van Vugt, de winnaar van het Sportief Zwolle Tourspel 2018, complimenteerde het podium.

© A.S.O./ Alex Broadway

De grote winnaar van het Sportief Zwolle Tourspel van 2020 verzamelde maar liefst 2135 punten en bleef daarmee Arjan de Ruijter en Rutger van Vugt respectievelijk 43 en 70 punten voor. Peter van Kempen nam in zijn twaalfkoppige wielerploeg niet alleen Tadej Pogačar én Primož Roglič op, maar óók de sprinters Sam Bennett én Peter Sagan. Alleen voor dit viertal moest Van Kempen al méér dan twee derde van zijn totale budget inzetten, maar het bleek de weg naar succes. Met 344 punten ontpopte Tour-winnaar Pogačar zich immers tot meest waardevolle renner in het Sportief Zwolle Tourspel van dit jaar. Gevolgd door groene trui-winnaar Bennett (321), Roglič (307) en Sagan (235 punten).

Toch maakte Van Kempen met het genoemde viertal niet het verschil, want zijn naaste belagers kozen eveneens voor Pogačar, Roglič, Bennett én Sagan. De winnaar van het Tourspel 2020 deed er goed aan om tevens de sprinters Bryan Coquard, Luka Mezgec, Hugo Hofstetter, Cees Bol en Clément Venturini in zijn team op te nemen. En niet te vergeten ‘smaakmaker’ Marc Hirschi en ritwinnaar Miguel Ángel López. De Italiaan Giacomo Nizzolo maakte de ploeg van Van Kempen compleet, maar de sprinter zegde de Tour al in een vroeg stadium vaarwel.

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws