Peter van Grootheest beste Zwollenaar

| 15-09-2012

Peter van Grootheest is zaterdag de beste Zwollenaar geworden in de tweede editie van de Triathlon Zwolle. De triatleet, die vorig jaar zelf nog deel uit maakte van de organisatie, eindigde op een mooie vierde plaats. “Je hoopt altijd op meer en het was leuk geweest als ik het podium had gehaald, maar daarvoor was ik vandaag net niet goed genoeg”, vertelt Peter van Grootheest, lid van TV Triade.

© Annet van Raalten

Voor de Zwolse triatleet was het zaterdag een wedstrijd met een speciaal tintje. “Het was een echte thuiswedstrijd. Vorig jaar heb ik de nodige tijd in de organisatie gestoken en ook dit jaar was ik een beetje betrokken. Ik heb onder andere geholpen met het opbouwen en uitzetten van het parcours. Ik wist dus in de wedstrijd precies wat mij te wachten stond en hoe alles zou gaan”, vertelt Van Grootheest, die volop werd aangemoedigd door het publiek. “Dat is natuurlijk zeer leuk, maar verhoogt tevens de druk”, zegt de Zwollenaar met een glimlach.

Het beste onderdeel van de Triade-atleet is normaal gesproken het zwemmen, maar in de Milligerplas verliep het niet super voor Van Grootheest. “De start ging niet helemaal goed en ik kwam uiteindelijk pas als vierde uit het water. Dat is wel aardig, maar niet top.” Op de fiets zette hij de aanval in op Rob Kwaaitaal, maar de Zwollenaar had gewoonweg niet de macht. “Kwaaitaal was echt heel sterk en heeft terecht gewonnen. Zelf was ik wel goed, maar niet top. Als ik een topdag had gehad, dan was ik misschien derde geworden.”

Peter van Grootheest belandde uiteindelijk net naast het podium. Hij moest zijn meerde erkennen in winnaar Rob Kwaaitaal, nummer twee Omar Brons en nummer drie Martijn Paalman. “Je kijkt als sportman altijd vooruit en nooit achterom. Maar als ik kijk wie er allemaal achter mij zijn geëindigd, dan is vierde een prima prestatie”, aldus de Zwolse triatleet, die al met al genoten heeft van zijn thuiswedstrijd. “Triatlon was tot voor kort een onbekende sport in Zwolle, maar als ik zie hoeveel Zwollenaren hier hebben meegedaan dan is dat natuurlijk hartstikke leuk. De sport leeft in Zwolle en de sfeer was perfect.”

Zie ook:
Videoreportage Triathlon Zwolle 2012
Rob Kwaaitaal wint Triathlon Zwolle opnieuw

Triatlon, Triade, Peter van Grootheest, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws