Peter Poppe: ‘Het was heel erg leerzaam’

| 13-09-2016

“Het was best een leuke wedstrijd. Het Dreamteam gaf aardig tegenstand, maar uiteindelijk zag je toch het kwaliteitsverschil.” Het is het relaas van Peter Poppe, scout van PEC Zwolle, na afloop van de traditionele ontmoeting tussen het Dreamteam van het Zwols Kampioenschap Voetbal en PEC Zwolle A1. Het samengestelde team ging dinsdag in het MAC³PARK Stadion uiteindelijk met liefst 0-7 ten onder.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De jaarlijkse wedstrijd tussen PEC Zwolle A1 en de talenten van het toernooi voor Zwolse A-junioren werd dit keer afgewerkt voor een redelijk aantal toeschouwers. Zij zagen dat PEC duidelijk een maatje te groot was, al had de gastheer wel persoonlijke fouten nodig om tot scoren te komen. “Dan zie je dat zulke foutjes direct worden afgestraft. Bij de clubs hebben de jongens van het Dreamteam wat meer tijd om te handelen, hier moet het sneller. In de eerste helft maakten we drie foutjes en daardoor stonden we ineens met 0-3 achter”, vertelt Peter Poppe, die samen met nog een aantal scouts van PEC het Dreamteam samenstelde. De ploeg stond ditmaal onder leiding van Dwight Lodeweges, talententrainer van de Zwolse eredivisionist.

“We gingen anderhalf uur voor de aftrap naar de kleedkamer en daar heeft Dwight een aantal spelsituaties uitgelegd. Een half uur voor de wedstrijd hebben we een warming-up gedaan, die ook onder leiding stond van Dwight. Het was voor alle jongens hartstikke leerzaam. Ik hoop dat ze er wat van opgestoken hebben”, geeft Poppe aan. De tweede helft leverde nog vier PEC-doelpunten op. Aan de andere kant waren er nog wel enkele kansjes op een eretreffer, maar die bleef uit. “In de rust stonden we met 3-0 achter en dan hoef je geen illusies meer te hebben. Dwight zei ook, als we er eentje maken dan is het al goed. Helaas is dat niet gelukt.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De Zwolse A-junioren gingen dan wel hard onderuit, toch genoot een ieder er vol van. “Dat is het belangrijkste. De spelers moeten er wat van leren, maar vooral genieten. En volgens mij is dat wel gelukt”, sluit Poppe af. Het Dreamteam van 2016 bestond uit Julian Ruiter, Laser Arslan, Sander Fillet, Emiel Brinkhuis, Sertac Yilmaz, Bram Jager, Melih Senturk (Be Quick ’28), Tijjani Reynders, Eliano Reynders, Brian Lachenal, Levi el Atiaoui (CSV ’28), Pascal Esmeijer, Tim Kuhlmann, Jesper Ophoff, Dylan Fidder (SVI), Mike Damman (Wijthmen), Sieme ten Broeke en Willem Bel (WVF). Pascal Esmeijer en Tim Kuhlmann deden in verband met blessures niet mee en zij werden vervangen door Joey Kroes en Jari Krul van Wijthmen. De gebroeders Reynders stonden eveneens niet op het veld.

Voetbal, Zwols Kampioenschap Voetbal, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws