Peter Bakare hoopt op Olympische Spelen

| 28-02-2012

Volleyballer Peter Bakare van Landstede Volleybal hoopt dit jaar met Engeland deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen in Londen. Bakare stapte in 2010 over naar Landstede om zo meer kans te maken op een plaats in de selectie voor de Spelen. “Ik droom elke nacht van deelname aan de Spelen in mijn vaderland. In maart beginnen de selecties, tot die tijd houd ik mijn vingers gekruist”, zegt een hoopvolle Bakare tegenover The Independent.

© Annet van Raalten

In Engeland wordt er niet op een hoog niveau gevolleybald en daarom verkozen enkele Engelse volleyballers de Nederlandse competitie boven Engeland. Peter Bakare ging samen met Dan Hunter in 2010 spelen bij Landstede en een jaar later voegde ook international Ben Pipes zich bij de twee. “Ondanks dat er veel mensen in Engeland volleyballen, hebben we er niet echt een competitie op hoog niveau. Daarom nam ik met het oog op de Spelen de belangrijke beslissing om te gaan spelen voor Landstede”, zegt Bakare.

Op dit moment leeft Bakare in Nederland en speelt en traint nog steeds voor Landstede Volleybal. “Ik train elke dag heel hard in Nederland en dat allemaal met het oog op de Olympische Spelen van dit jaar. Om deel uit te maken van het team voor de Spelen en dat tijdens het toernooi in je vaderland is iets wat je maar één keer in je leven meemaakt. Als je daar als sporter bij kunt zijn, dan moet je daar alles voor doen”, zegt de Engelse volleyballer.

Landstede Volleybal, Volleybal, Peter Bakare

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws