Periodetitel voor SVI: ‘Natuurlijk ontlading’

| 30-03-2019

De strijd om de tweede periodetitel in de tweede klasse H lijkt zaterdag lange tijd in het voordeel uit te vallen van Vroomshoopse Boys. Totdat Youp Kok twee minuten voor tijd SVI alsnog voorbij WVF helpt en er mede daardoor na negentig minuten een 2-0 eindstand op het bord prijkt. SVI is periodekampioen, WVF druipt af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met de Zwolse derby tussen SVI en WVF krijgt het gevecht om de tweede periodetitel een knetterende apotheose. De winnaar wordt periodekampioen, maar bij een gelijkspel kan Vroomshoopse Boys profiteren. De wedstrijd zelf is niet bepaald knetterend, want vooral WVF is niet van plan om er een spektakelstuk van te maken. “Die kwamen niet om te voetballen, waardoor wij veelvuldig de bal hadden”, stelt SVI-spits Youp Kok, die al snel na het eerste fluitsignaal een prima kans krijgt om de score te openen. Vanaf de penaltystip mag hij aanleggen voor de 1-0, maar WVF-keeper Mike te Wiele is hem de baas. “Slecht geraakt, dat was het echt. Jammer, want anders moet WVF ook direct iets anders gaan doen.”

SVI krijgt in de eerste helft nog wel wat kansen en ook in het tweede bedrijf blijft de thuisploeg bovenliggend. Scoren is er alleen niet bij en daardoor lijkt Vroomshoopse Boys zich op te kunnen maken voor een klein feestje. Maar kort voor het einde wordt het allemaal toch anders, als Kok zijn gemiste penalty goedmaakt. Twee minuten voor tijd pakt SVI alsnog de periodetitel. “Ik werd aan de linkerkant vrijgespeeld en schoot met ongeveer twee kilometer per uur de bal achter de doelman. Ja, dan is er natuurlijk flinke ontlading. Ook voor mezelf, want ik stond al zes weken droog. Dat het dan juist op dit moment weer lukt, is heerlijk.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De thuisploeg loopt uiteindelijk zelfs nog uit naar 2-0, een goal die op naam komt van Faisel el Atiaoui. SVI viert daardoor het feestje, terwijl WVF de kans ziet vervliegen. “Het is lekker dat je nu iets achter de hand hebt. We gaan de rest van het seizoen echt niet achterover leunen, dat is niet het plan. We willen deze lijn doortrekken”, roept Kok, die zich daarna weer in het feestgedruis stort. “Een barretje buiten, lekker weertje erbij, dus dat komt wel goed”, lacht de spits.

Voetbal, SVI, WVF

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws