Perfecte ambassadeur voor Team SiMFiZ

| 12-03-2011

Thomas Zijlma is sinds woensdag officieel lid van Team SiMFiZ en daarmee heeft de Zwolse wielerploeg een perfecte ambassadeur. SiMFiZ staat voor ‘Samen Inzamelen voor de Medemens & Fietsen In Zwolle’ en rijdt sinds jaar en dag voor Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport. Thomas Zijlma is zelf voormalig kankerpatiënt en sinds juni 2010 werkzaam als coördinator voor Tegenkracht. Als fervent en fanatiek wielrenner maakt hij nu ook deel uit van de Zwolse ploeg.

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan. Sport heeft namelijk een positief effect op het herstelvermogen. Daarnaast geeft het afleiding in zware tijden en het is nog leuk ook. In de huidige nazorg van kankerpatiënten is sport vooralsnog niet structureel ingebed en daarom biedt Tegenkracht kankerpatiënten het Sportplan Tegenkracht.

Sport en kanker vormen ook een rode draad in het leven van Thomas Zijlma. Op 17-jarige leeftijd werd bij hem zaadbalkanker in een vergevorderd stadium ontdekt. In zijn buik, longen en hoofd werden honderden kwaadaardige tumoren gevonden en de kans op genezing werd als ‘nihil’ omschreven. Tussen zware operaties en chemokuren in, las hij het boek van Lance Armstrong, die sterker dan ooit uit dezelfde ziekte kwam.

Thomas heeft inmiddels in wielrennen een nieuwe passie gevonden. Het staat symbool voor zijn vechtlust en de wil om te leven. Thomas Zijlma bedwingt jaarlijks de Alpe d’Huez voor KWF, zes keer op één dag. Voortaan kan hij zich met wielrennen ook bij Team SiMFiZ actief inzetten voor de strijd tegen kanker. Al het bij elkaar gefietste prijzengeld wordt aan Tegenkracht gedoneerd.

Wielrennen, Team Tegenkracht, Stichting Tegenkracht, Thomas Zijlma

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws