Peperbus Profspektakel knakt door crisis

| 08-06-2010

De Stichting Sport Evenementen (SSE) heeft het Peperbus Profspektakel van de kalender gehaald. Het jaarlijkse wielerspektakel stond dit jaar gepland voor woensdag 11 augustus. Gelijktijdig is bij de wereldwielerbond UCI een verzoek ingediend voor upgrading van de Ster van Zwolle, de jaarlijkse openingsklassieker in ons land.

SSE-voorzitter Jan van Ommen noemt als reden voor het schrappen van het Profspektakel de economische crisis. De organisatie heeft het Profspektakel geëvalueerd en tevens ook de Ster van Zwolle onder de loep gelegd. “Daar is uitgekomen dat we, wat het rennersveld voor het Profspektakel betreft, dit jaar niet aan de door ons gestelde kwaliteitsnormen kunnen voldoen. Bovendien heeft de evaluatie ons geleerd dat de Ster van Zwolle meer potentie heeft. De Ster van Zwolle is dit jaar voor de vijftigste keer gehouden en een monument in de wielersport”, aldus Van Ommen.

“We gaan daarom de Ster van Zwolle in alle opzichten naar een hoger niveau tillen, hebben inmiddels voor die wedstrijd een internationale licentie aangevraagd en gaan ook profs toelaten tot de Ster van Zwolle. We verwachten op die manier nog meer (inter)nationale publiciteit voor de jaarlijkse openingsklassieker te krijgen.” Vanwege het carnaval in het eerste weekend van maart zou de Ster van Zwolle in 2011 aanvankelijk gehouden worden op zaterdag 26 februari. “De Tour de Rijke met start en finish in Spijkenisse heeft een verzoek bij de wielerbond neergelegd voor zondag 20 februari. Als zij daar toestemming voor krijgen houden wij op zaterdag 19 februari de Ster van Zwolle”, zegt Van Ommen.

Wielrennen, Ster van Zwolle, Jan van Ommen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws