Pelikaan Beach Soccer verder onder vlag HTC

| 09-02-2018

Pelikaan Beach Soccer Zwolle gaat met ingang van het aankomende seizoen samen met de vrouwen van HTC Beachsoccer. Onder de noemer HTC Beachsoccer Zwolle hopen beide eredivisionisten het beachsoccer in Zwolle verder op de kaart te zetten. “Ook organisatorisch is dit heel fijn”, stelt trainer Folkher Langejans.

© Annet van Raalten

Pelikaan Beach Soccer Zwolle kwam voort uit een groep enthousiastelingen van HTC, die besloten om beachsoccer te gaan spelen. Op een gegeven moment werd de eredivisie gehaald en moest de groep spelers groter worden. Dat gebeurde als Pelikaan Beach Soccer Zwolle, maar dat gaat na enkele jaren op in HTC Beachsoccer Zwolle. “We hadden al veel contact met de vrouwen, die als HTC spelen. We trainden na elkaar en kwamen elkaar natuurlijk vaak tegen tijdens speelrondes in de eredivisie. Het is fijn om nu echt ergens bij te horen, ook organisatorisch. Denk bijvoorbeeld aan factureren en dergelijke”, vertelt Langejans, die duidelijk maakt dat HTC Beachsoccer Zwolle een tak is binnen de huidige voetbalvereniging.

De trainer hoopt dat de huidige ontwikkeling een bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van de sport en dan zeker in Zwolle. “Het is goed voor de uitstraling, ook in het buitenland. Wij hebben meegedaan aan de Euro Winners Cup, de dames gaan voor de derde keer meedoen en dan is het goed als dat iedere keer onder dezelfde naam is. We hopen ook dat het goed is voor het beachsoccer in Zwolle. Dat willen we steeds verder ontwikkelen”, zegt Langejans.

Indoor beachsoccertoernooi
Zowel de mannen als de vrouwen spelen zodoende vanaf het komende seizoen dus in hetzelfde shirt. Daarnaast gaan beide partijen een groot indoor beachsoccertoernooi in Zwolle organiseren. Dat vindt plaats op 15 april en wordt gehouden in de manege naast HTC. Het concept viel zelfs internationaal op. Langejans: “De samenwerking tussen beachsoccer en de paardensport, dat maakt het uniek. BSWW, zeg maar de FIFA van het beachsoccer, hoorde het en wil er zelfs een verslag van schrijven. Ik denk dat het een hartstikke mooi toernooi gaat worden.”

Voetbal, HTC, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle, HTC Beachsoccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws