Pechvogel Bruinenberg: ‘Van dag tot dag’

| 31-08-2017

Het was een doodnormale novemberdag, waarop de vrouwen van PEC Zwolle zich voorbereidden op het volgende competitieduel. Plotseling was alles anders. Sharon Bruinenberg kwam in botsing met een teamgenoot en brak daarbij haar enkel, kuitbeen en scheenbeen. Inmiddels heeft de 21-jarige middenveldster zich weer bij de groep gemeld. “Dat had ik nog niet verwacht”, geeft ze aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Haar enkel lag op die novemberdag in 2016 - lomp gezegd - in puin. De trainers trokken wit weg, konden haast niet geloven wat ze zagen. De enkel van Bruinenberg schoot tijdens het bewuste moment uit de kom en was daardoor liefst negentig graden gedraaid. Het had ook nog eens een kuit- en scheenbeenbreuk tot gevolg. “Ik lag op de grond en zei dat ik volgens mij mijn enkel had gebroken. Toen ik vroeg of mijn enkel echt zo scheef stond als ik zag, reageerde er niemand. Dan weet je wel genoeg”, herinnert Bruinenberg zich nog als de dag van gisteren. Er volgden talloze bezoeken aan het ziekenhuis, met een operatie tot gevolg. Het revalideren kon beginnen. “Ik heb twee maanden gips gehad… Daarna moest ik echt weer leren lopen. Ik leek wel een pinguïn.”

Inmiddels nadert de periode van revalideren zijn einde. Op het trainingskamp van PEC Zwolle Vrouwen in Duitsland draaide Bruinenberg voor het eerst een volledige trainingsweek en heel stiekem denkt ze zelfs alweer aan wedstrijden. “Ik heb het daar wel met mijn fysio over gehad. Hij wil eerst dat ik een maand vol train, ook om te zien of mijn lichaam er helemaal klaar voor is. In september hoop ik op een wedstrijd bij Jong PEC Zwolle”, vertelt Bruinenberg, die zich daar verder niet druk om maakt. Het moment van haar rentree, dat komt niet aan op een paar weken. Als het maar weer tot een rentree komt, dat is het belangrijkste. “Ik heb geen datum in mijn hoofd, want dan kan het alleen maar tegenvallen. Uiteindelijk wil ik weer voetballen en belangrijk worden voor het team. Dat is voor nu mijn doel.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ook buiten het veld probeert Bruinenberg zich steeds verder te ontwikkelen. Al tijdens haar blessure werkte ze op de backoffice van hoofdsponsor Djopzz, ook nog eens de wedstrijdsponsor tijdens PEC Zwolle Vrouwen - FC Twente. Bruinenberg verwacht een pittige opening en ook een moeilijk seizoen. “De start tegen Twente vind ik niet zo erg, want dan moet je direct scherp zijn. Dat kan niet anders. We hebben een nieuwe ploeg met veel jonge, vooral kleine meiden. Ik denk dat we voetballend sterker zijn, maar we missen wat ervaring. Zelf hoop ik zo snel mogelijk terug te zijn, maar ik bekijk het van dag tot dag.”

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, Sharon Bruinenberg

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws