Pech slaat toe voor korfbaltalent De Lange

| 13-12-2017

Het zag er voor korfbaltalent Déanne de Lange allemaal zo mooi uit. Ze speelde zich via het eerste team van overgangsklasser Sparta in de kijker van het onder 19-team van het district Oost en daarmee mocht ze aan het einde van dit jaar meedoen aan de Korfbal Challenge in Rotterdam. Dat gaat echter niet door, want de Zwolse kampt met een knieblessure. “Het is het eerste waar ik aan dacht”, vertelt De Lange.

© Jan Burgman Fotografie

Hoe ernstig de blessure is, dat is nog niet bekend. Woensdag ondergaat De Lange een MRI-scan, waaruit moet blijken hoe groot de schade is. Gedacht wordt aan problemen met de meniscus, maar veel meer is er nog niet over te zeggen. Wat wel duidelijk is, is dat de 18-jarige De Lange de Korfbal Challenge uit haar hoofd moet zetten. In Rotterdam valt er tussen Kerst en de jaarwisseling topkorfbal te zien, maar ook is er een podium voor de breedtesport. De Lange zou actief zijn met het onder 19-team. “Toen ik op de grond lag, ging dat direct door mijn hoofd. Die Challenge kan ik vergeten. Daar train je het hele jaar voor en dan ga je zo onderuit. Echt balen”, vertelt De Lange, die dan ook de wedstrijd tegen Sporting Trigon aan zich voorbij moest laten gaan.

De Zwolse is een opvallende verschijning, want met haar 18 jaar staat ze bij Sparta veelal tussen medespelers die ouder zijn. Afgelopen seizoen maakte ze halverwege de overstap naar het vlaggenschip van Sparta en dat bevalt. Al kan ze het wel merken, want inmiddels kampt ze met haar derde blessure. “Ik heb mijn arm zwaar gekneusd, tijdens de veldcompetitie mijn vinger gebroken en nu dus een knieblessure”, zegt De Lange, die mede daarom ook nog niet voor een nieuwe stap omhoog koos. Topclub DOS ’46 had interesse, maar dat wimpelde ze af. “Ik wil me eerste laten zien bij Sparta en dat is nog niet gelukt. Dus als op dit moment dezelfde vraag nog een keer zou komen, krijgen ze hetzelfde antwoord.”

© Jan Burgman Fotografie

Toch heeft De Lange wel de nodige ambitie. Waar, wanneer en hoe, daar heeft ze geen ideeën over, maar de wens is er wel. “Ik wil graag hoger spelen, want ik denk wel dat ik potentie heb. Maar waar, dat weet ik niet. Misschien komen we met Sparta wel zo hoog, dan haal ik het ook. Eerst maar eens een stabiele waarde voor Sparta worden, want dat is nog niet gelukt”, weet de Zwolse, die op korte termijn de focus op haar fysiek heeft. De Korfbal Challenge komt hoe dan ook te vroeg en dat is balen. Maar als het lichaam weer op orde is, ligt er vast een nieuwe kans in het verschiet. “Ik ben nog jong en sta al in het eerste. Dat vind ik al een hele mooie prestatie.”

Korfbal, Sparta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws