PEC Zwolle zonder Marinus naar Enschede

| 14-10-2016

PEC Zwolle moet het zondag in Enschede doen zonder Wouter Marinus. De middenvelder kampt met een enkelblessure en is daardoor niet van de partij. Dit geldt ook voor Stef Nijland en Nicolai Brock-Madsen, die allebei al langer afwezig zijn. “Ik ben heel erg blij dat we zondag nog tegen FC Twente spelen. Het was doodzonde geweest als zo’n club was omgevallen”, vertelt Wout Brama.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor heel Enschede en omstreken was het een zomer om heel erg snel te vergeten. In eerste instantie werd de licentie van FC Twente ingetrokken en weer opnieuw uitgedeeld, waardoor de Tukkers degradeerden naar de Jupiler League. Een gang naar de rechter leverde echter positief nieuws op en daardoor speelt Twente nog altijd in de eredivisie. Brama is daar blij mee. “Ik heb dat op de voet gevolgd. Ik ken veel mensen die dan hun baan waren kwijtgeraakt, die straf was wat mij betreft ook veel te zwaar. Dus dit is hartstikke mooi, ook voor mezelf. Ik heb toch een speciaal gevoel bij de club”, stelt de middenvelder, die niet raar opkijkt van de huidige prestaties van zijn oude club. “Ze hebben een aardig elftal en ik vind dat Twente binnen nu en vier of vijf jaar ook weer tot de subtop moet behoren.”

PEC Zwolle aast in Enschede op de volgende driepunter. Na de overwinning op ADO Den Haag was de ploeg twee weken vrij. Een lekker moment? “Even een paar dagen vrijaf was ook wel goed”, erkent Brama. “Maar als je wint dan wil je het eigenlijk ook wel doortrekken. Ik vind dat wij een goede selectie hebben en ook het vertrouwen is er weer. Hopelijk kunnen we dat tegen Twente een vervolg geven.”

Van Polen en Marcellis fit
Bram van Polen en Dirk Marcellis zijn zondag wel fit genoeg om aan te treden en dit geldt ook voor Mustafa Saymak. Hij staat hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap, aangezien Ryan Thomas nog niet klaar is voor een basisplaats. Coach Ron Jans heeft vertrouwen in een goede afloop. “Ik ben nergens bang voor, want ook Twente heeft haar zwakheden. Ik gun René Hake ook het allerbeste, maar zondag natuurlijk even niet.” Het duel tussen FC Twente en PEC Zwolle begint zondagmiddag om 12.30 uur.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Holla, Saymak, Ehizibue, Mokhtar, Achahbar

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, Wout Brama

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws