PEC Zwolle zonder aankoop naar Den Haag

| 20-01-2017

Erik Israelsson is zaterdag nog niet van de partij als PEC Zwolle op bezoek gaat bij ADO Den Haag. De middenvelder, die onlangs werd binnengehaald, is nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de selectie. Youness Mokhtar stapt eveneens niet in de spelersbus, de buitenspeler haakt mogelijk tegen FC Twente weer aan. “We kunnen goed voetballen en het is aan ons om dat nu te bewijzen”, zegt trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Om het duel van zaterdag te betitelen als ‘do or die’, dat gaat een beetje ver. Na de ontmoeting met ADO Den Haag zijn er nog 45 punten te verdelen en kan er dus van alles gebeuren. Maar het moge duidelijk zijn, de uitwedstrijd in de Hofstad is uitermate belangrijk. Weet PEC niet te winnen, dan wordt het gat naar ADO zes punten. Een aanzienlijk, amper te dichten gat. Het gevoel na de wedstrijd tegen titelkandidaat Ajax is goed, maar volgens Jans hoeft dat niets te zeggen. Over druk wil hij niet praten. “Lekker toch, druk? Dit is een volledig andere wedstrijd. We moeten proberen het spel van zondag mee te nemen naar deze wedstrijd, dan kunnen we winnen”, roept de trainer.

Jans kiest er in Den Haag voor om Bram van Polen en Danny Holla weer een basisplaats te geven. Dit gaat ten koste van Josef Kvida en Philippe Sandler. Django Warmerdam verhuist en wordt linksback. Ryan Thomas keert ook terug in de formatie van Jans. “Ryan heeft de hele week getraind, is niet ziek meer. Hij kan spelen”, geeft de coach aan. Het duel tussen ADO Den Haag en PEC Zwolle begint zaterdagavond om 19.45 uur. Scheidsrechter is Christiaan Bax.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Warmerdam; Holla, Saymak, Thomas; Ehizibue, Menig, Brock-Madsen

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws