PEC Zwolle wil extra damesteam vormen

| 02-10-2015

PEC Zwolle heeft serieuze plannen om met ingang van het volgende voetbalseizoen een extra damesteam de competitie in te sturen. Op dit moment bestaat de Zwolse vrouwenafdeling uit een eerste team en een beloftenteam, maar volgend jaar moet daar een jeugdteam bij komen. Op dit moment werkt PEC Zwolle Vrouwen al met twee extra trainingsgroepen. “We willen zo rustig doorgroeien”, vertelt hoofdtrainer Sebastiaan Borgardijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle en regiobinding, het is twee handen op één buik. De club doet er alles aan om de zogeheten IJsseldelta bij de club te betrekken. Een groot aantal amateurclubs ging een samenwerkingsverband aan en de oefenwedstrijden in de voorbereiding werden in de regio afgewerkt. Ook de damestak aast op zo’n functie. In het eerste elftal spelen al de nodige vrouwen uit de regio. “Als enige Nederlandse club hebben we dat voor elkaar en daar zijn we ook wel een beetje trots op. De nieuwelingen Esmee de Graaf en Kirsten Bakker zijn wat dat betreft ook prima aanwinsten, want Kirsten komt bijvoorbeeld uit ’t Harde. Het is geen doel op zich, maar wel een wens”, zegt Borgardijn.

In dat straatje past ook de ambitie om vanaf het seizoen 2016-2017 een nieuw team aan de damesafdeling toe te voegen. Op dit moment zijn er al twee trainingsgroepen actief. Het gaat hierbij om meisjes onder 15 en meisjes onder 16 jaar. Uiteindelijk hoopt de club met louter speelsters uit de regio een nieuw jeugdteam te vormen. “Dat is wel de bedoeling. Zij moeten volgend seizoen in competitieverband gaan spelen, waardoor we weer nieuw talent aan de club binden”, legt coach Borgardijn uit. De oefenmeester is blij met zijn club. “Het staat goed op de rit, dat mogen we best stellen. Het gaat absoluut de goede kant op.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Prestaties eerste team
Ook het eerste vrouwenelftal van de betaald voetbalorganisatie lijkt er beter voor te staan. Er werd in de eerste vier wedstrijden gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag en Heerenveen, terwijl er tegen Ajax een late en nipte nederlaag werd geleden. PSV bleek tot dusver ook te sterk. “We hebben prima gepresteerd. Een punt pakken bij ADO, dat is gewoon goed. En we hadden het bijna geflikt om met tien vrouwen Ajax op 0-0 te houden”, schetst Borgardijn, die vooral de verdedigende kwaliteiten van zijn ploeg roemt. “Dat gaan we echt steeds beter doen. Het grootste winstpunt ligt voor nu in het constant presteren. Als we blijven presteren, dan komen resultaten vanzelf.”

Voetbal, PEC Zwolle, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws