PEC Zwolle weet Nijland langer te binden

| 29-01-2016

Stef Nijland heeft zijn contract bij PEC Zwolle verlengd. De aanvallend ingestelde speler beschikte over een aflopend contract, maar staat nu tot medio 2018 onder contract. Nijland speelt sinds het seizoen 2013-2014 bij de Blauwvingers en won in die periode onder andere de Johan Cruijff Schaal. In het duel om de schaal nam hij de winnende goal voor zijn rekening. “Het was geen lastige keuze”, stelt Nijland in een reactie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De samenwerking tussen Nijland en PEC Zwolle is er één van vallen en opstaan. De middenvelder annex aanvaller wisselt een basisplaats vaak af met een plek op de reservebank. Toch besloot Nijland, die de laatste weken wel een vaste waarde is, om in Zwolle te blijven. “Ik speel nu al ruim 2,5 jaar met ontzettend veel plezier bij PEC Zwolle en voel me steeds sterker worden. De afgelopen jaren ben ik, mede door de geboorte van mijn zoon Luca, stabieler geworden. Dit merk ik zowel in als buiten het veld. Voetballend heb ik dit seizoen de stijgende lijn weer te pakken. Het vertrouwen wat ik daarbij vanuit de club krijg is groot en voelt goed”, aldus Nijland, die in het huidige seizoen tot drie competitietreffers kwam.

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp is verheugd. “Stef heeft de afgelopen jaren zijn waarde voor de club laten zien. Denk alleen maar aan zijn winnende treffer in de strijd om de Johan Cruijff Schaal of de sensationele hattrick die hij in twintig minuten maakte tegen SC Cambuur. Door de buitenwereld wordt Stef vaak gezien als Mister Groningen, maar ondertussen maakt hij zich op voor een vierde en vijfde seizoen in Zwolse dienst en daar zijn wij zeer content mee.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Stef Nijland

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws