PEC Zwolle Vrouwen weer naar kampioenspoule

| 08-02-2019

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond voor de tweede keer in haar bestaan de kampioenspoule van de eredivisie bereikt. In het eigen MAC3Park Stadion werd er door een goal van Babiche Roof met 1-0 gewonnen van ADO Den Haag en dat was voldoende voor plaatsing.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse vrouwenploeg had een zege nodig om VV Alkmaar te passeren, maar vanzelf ging dat allerminst. ADO Den Haag, dat al zeker was van een plek in de kampioenspoule, kwam duidelijk niet naar Zwolle om afgedroogd te worden, al waren de eerste kansen wel voor PEC. ADO gaf daarna antwoord met een mogelijkheid voor Marissa Olislagers, maar zij zag dat het openingsdoelpunt uiteindelijk voor Babiche Roof was. Na een dik half uur werd de aanvoerster in stelling gebracht door Yvette van Daelen en bij de tweede paal was het raak.

De toeschouwers, een recordaantal van 4.514, zagen dat die voorsprong uiteindelijk bleef staan. ADO kreeg nog wel een aantal dikke kansen om de boel gelijk te trekken, maar de lat en keepster Nienke Olthof voorkwamen de gelijkmaker. Zodoende bleef het bij 1-0 en was het doelpunt van Roof goed voor een plaats in de kampioenspoule. De daaropvolgende Teddy Bear Toss, waarmee PEC knuffels inzamelde voor het goede doel, maakte het Zwolse feest compleet. Volgende week wacht Ajax.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws