PEC Zwolle Vrouwen vliegt uit de beker

| 11-03-2018

PEC Zwolle Vrouwen is er zondag niet in geslaagd om de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken. De Zwolse formatie ging op bezoek bij het talententeam van CTO Amsterdam volstrekt verrassend met 2-1 onderuit. Abby Holmes maakte net na rust nog wel de gelijkmaker, maar de kwartfinale was een brug te ver.

© Jan Burgman Fotografie

Het team van CTO Amsterdam komt uit in de hoofdklasse voor jongens onder 16 jaar en dus was PEC Zwolle Vrouwen de torenhoge favoriet. Toch hadden de Zwolse dames alle moeite met de talenten, al werden er in de eerste helft wel aardig wat kansen bij elkaar gespeeld. Gescoord werd er echter niet. Na de onderbreking kwam CTO Amsterdam al snel op voorsprong. Een fout van Shanel Smid werd keihard afgestraft door Nikita Tromp, die snel daarna alweer de gelijkmaker binnen zag vallen. Abby Holmes tekende, op aangeven van Suzanne Giesen, voor de 1-1 en daarmee leek PEC een stunt af te wenden.

Die stunt kwam er alsnog, want tien minuten later was het weer raak. Samantha van Diemen kopte een bal achter goalie Stephanie Bukovec en die tik kwam PEC vervolgens niet meer te boven. Zo gingen de Zwolse dames met 2-1 onderuit en kwam het bekertoernooi, volstrekt tegen de verwachtingen in, ten einde. Wat rest is de kampioenspoule.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws