PEC Zwolle Vrouwen verslaat concurrent

| 10-11-2017

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond in eigen huis afgerekend met concurrent PSV. Met name voor rust speelde het team van trainer Wim van der Wal bij vlagen goed voetbal, maar na de rust liep het iets stroever. Op karakter werd de 2-1 voorsprong echter vastgehouden en in de slotminuut zelfs nog uitgebouwd: 3-1. Babiche Roof was goed voor twee goals, Maxime Bennink maakte er eentje.

© Jan Burgman Fotografie

PEC Zwolle Vrouwen kende een droomstart. Al in de derde minuut scoorde Maxime Bennink op geweldige wijze, nadat Yvette van Daelen de bal op de achterlijn knap binnen wist te houden. Haar voorzet werd weggewerkt en kwam voor de voeten van Bennink, die verwoestend uithaalde: 1-0. PEC Zwolle Vrouwen combineerde er lustig op los. Esmee de Graaf en Bennink stichtten het nodige gevaar, maar de eindpass liet vaak te wensen over. Extra zuur was dan ook de gelijkmaker van Aniek Nouwen, die een hoekschop achter de debuterende doelvrouw Stephanie Bukovec werkte: 1-1. Toch ging PEC Zwolle Vrouwen met een voorsprong de rust in. Babiche Roof trof doel vanaf de strafschopstip na hands van een PSV'er.

Aan het begin van de tweede helft bracht PSV twee verse krachten in en dat deed het spelbeeld doen veranderen. Zowel de Eindhovenaren als de thuisploeg probeerden de aanval te zoeken, maar veel gebeurde er niet het eerste kwartier. Alleen Yvonne van Schijndel was met een verdwaalde voorzet nog dichtbij een treffer. De Brabanders zetten het laatste kwartier aan voor een slotoffensief. Zo moest Bukovec handelend optreden op een hard schot van Kimberly Mary de Cesarem en een schot van Jeslynn Kuijpers werd acht minuten voor tijd maar net naast gekruld. In de slotminuut van de reguliere speeltijd plaatste PEC Zwolle Vrouwen een messcherpe counter. Invalster Suzanne Giesen behield het overzicht op Roof, die van dichtbij simpel haar tweede treffer liet aantekenen: 3-1.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws