PEC Zwolle Vrouwen sluit af met winstpartij

| 21-05-2018

PEC Zwolle Vrouwen heeft het seizoen maandag afgesloten met een overwinning op PSV. De Zwolse dames kwamen nog wel op achterstand, maar door goals van Esmee de Graaf en Babiche Roof werd er uiteindelijk met 1-2 gewonnen. Door die zege sluit PEC Zwolle de kampioenspoule af op minimaal een vierde plaats.

© Jan Burgman Fotografie

In eerste instantie lag het initiatief bij de thuisploeg. Er waren behoorlijke kansen en uiteindelijk opende PSV ook de score, al was die wel discutabel. Lucie Akkerman zag een inzet via de onderkant van de lat in de handen van Bukovec eindigen, waarna de assistent-scheidsrechter resoluut de vlag omhoog deed. Doelpunt, en dus een achterstand voor PEC Zwolle. Na de rust kregen de Zwolse vrouwen het voor elkaar om de achterstand ongedaan te maken. Esmee de Graaf promoveerde een lange bal tot een goal en zes minuten voor tijd kwam het zelfs tot een zege. Nurija van Schoonhoven forceerde een penalty en die werd vakkundig benut door Babiche Roof: 1-2.

Zodoende sluit PEC Zwolle de kampioenspoule in ieder geval als vierde af, want PSV staat door het resultaat van zondag vijf punten achter. Nummer drie SC Heerenveen staat op een gelijk puntenaantal, maar heeft nog een wedstrijd te spelen.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws