PEC Zwolle Vrouwen sluit af met nederlaag

| 03-05-2019

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdag de competitie afgesloten met een 2-3 nederlaag tegen PSV. Nog voor de rust kwamen beide ploegen al twee keer tot scoren en in de tweede helft gingen de Eindhovense dames met de zege aan de haal.

© Jan Burgman Fotografie

Zwolle moest het in de laatste wedstrijd doen zonder aanvoerster Babiche Roof, die op de tribune zat vanwege een schorsing. Zij zag dat PEC via Yvette van Daelen al razendsnel op voorsprong kwam, maar na een half uur trok PSV de stand weer gelijk. De gasten speelden vier minuten later een 1-2 voorsprong bij elkaar, maar nog voor de rust kwam PEC weer langszij. Maxime Bennink nam die goal voor haar rekening en zorgde daarmee voor het slotakkoord van een levendige eerste helft.

Na rust was het qua doelpunten een stuk rustiger, want alleen PSV wist nog te scoren. Katja Snoeijs maakte na 57 minuten de 2-3 en die goal was uiteindelijk beslissend. Zo sloot PEC de kampioenspoule af als hekkensluiter, maar de blik van de Zwolse dames was de afgelopen weken op één ding gericht: de bekerfinale. Die is volgende week zaterdag in het stadion van Excelsior, waar Ajax de tegenstander is. De aftrap is dan om 20.00 uur.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws