PEC Zwolle Vrouwen sluit 2017 mooi af

| 23-12-2017

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond het kalenderjaar afgesloten met een zege. In het MAC3PARK Stadion was VV Alkmaar de tegenstander en waar eerder dit seizoen in Noord-Holland nog met maar liefst 7-1 werd gewonnen, verliep de wedstrijd in Zwolle een stuk gelijkwaardiger. Vlak voor tijd was een penalty van Babiche Roof goed voor een Zwolse overwinning: 2-1.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse formatie had het bijzonder lastig met Alkmaar, dat met name via de counter gevaarlijk probeerde te worden. De eerste helft werd daardoor afgewerkt in een razend tempo, met kansen over een weer. Babiche Roof was de eerste die aan de openingstreffer rook, maar haar vrije trap ging niet binnen. De beste mogelijkheden waren echter voor de bezoekers, maar Stephanie Bukovec hield haar doel schoon. PEC Zwolle Vrouwen wist via Maxime Bennink plotseling de score te openen. Vijf minuten voor rust produceerde Bennink een lob, die keurig achter de Alkmaarse keeper in het doel verdween: 1-0.

Na de rust kwam PEC Zwolle Vrouwen wederom goed weg. Een pegel van Katja Snoeijs spatte uiteen op de lat en in het restant was Alkmaar op weg naar de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd leken de gasten ook de beloning te krijgen, want via Snoeijs werd het 1-1. PEC Zwolle Vrouwen leek genoegen te moeten nemen met een puntje, maar kreeg alsnog de volle buit. Vier minuten voor het einde kreeg PEC een strafschop, die doeltreffend werd afgerond door Roof: 2-1.

© Jan Burgman Fotografie
Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws