PEC Zwolle Vrouwen naar kampioenspoule

| 23-02-2018

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een ticket voor de kampioenspoule in de wacht gesleept. De Zwolse dames moesten winnen van Achilles '29 om alles in eigen hand te houden en dat lukte. Een 0-1 achterstand werd gerepareerd en door goals van Yvette van Daelen, Babiche Roof en Maxime Bennink werd er met 3-1 gewonnen.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Achilles '29 kende een moeizame voorbereiding, want onder andere de trainer en assistent-trainer besloten daags voor het laatste duel op te stappen. Toch kwam de opponent niet naar Zwolle om het te laten lopen, aangezien het binnen een kwartier de score opende. PEC kon daar in eerste instantie weinig tegenover zetten, maar voor de rust werd het via Yvette van Daelen wel gelijk. Na rust was PEC de betere en dat leverde de Zwollenaren de zege op. Een kwartier voor tijd werkte Roof koelbloedig af en kort daarna strafte Bennink een fout van de Achilles-keepster af: 3-1.

Door de zege sloot PEC Zwolle Vrouwen de reguliere competitie af als nummer drie, waardoor het zich plaatste voor de strijd om de landstitel. FC Twente eindigde als nummer één, terwijl Ajax tweede werd. SC Heerenveen bleef de nummer vier en zag dat PSV de grootste stunt van de avond neerzette. De Eindhovense dames wonnen met 0-3 van Ajax en sloten daardoor als nummer vijf aan in de kampioenspoule. VV Alkmaar, ADO Den Haag, Achilles '29 en Excelsior/Barendrecht spelen onderling ook nog een competitie.

© Jan Burgman Fotografie
Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws