PEC Zwolle Vrouwen haalt punt binnen

| 08-09-2017

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het uitduel bij ADO Den Haag: 2-2. De Zwolse formatie keek twintig minuten voor tijd nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar toch lukte het om langszij te komen. Babiche Roof zorgde voor de aansluitingstreffer en diep in blessuretijd was Shanel Smid goed voor de gelijkmaker. Zodoende is PEC van de hatelijke nul.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse vrouwen begonnen goed aan het duel in Den Haag. Met een schot van Marthe van Erk, waarop Nadja Olthuis een prima redding in huis had, schrok ADO Den Haag toch wakker. Het kwam zelfs op voorsprong, maar dat had het voornamelijk aan Olthuis te danken. De goalie omspeelde keurig een tegenstander, maar verspeelde daarna de bal kinderlijk eenvoudig aan Suzanne Admiraal. Zij rondde simpel al. Na een uur kwam ADO op een 2-0 voorsprong. Debutante Abby Holmes beging in het strafschopgebied een overtreding en de daaropvolgende penalty werd verzilverd door Carmen Simonis. Holmes mocht van geluk spreken dat ze kon blijven staan, want haar duwfout werd slechts bestraft met geel.

ADO leek op weg naar een overwinning, maar in de laatste twintig minuten kantelde de wedstrijd volledig. Uit het niets wist Babiche Roof de eerste treffer van het seizoen te maken en zorgde zo twintig minuten voor tijd dat de spanning weer terug was. Zwolle leek herboren, het vertrouwen was terug en met man en macht werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Deze leek niet meer te vallen, maar viel toch. PEC versierde in de allerlaatste minuut een hoekschop en in een tjokvol strafschopgebied tikte Shanel Smid toch nog binnen: 2-2.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws