PEC Zwolle Vrouwen bereikt de bekerfinale

| 12-04-2019

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdag voor het eerst in de historie de finale van de KNVB Beker bereikt. De Zwolse damesploeg kreeg het in de reguliere speeltijd en verlenging niet voor elkaar om langs ADO Den Haag te komen (0-0), maar via strafschoppen lukte het alsnog om de eindstrijd te bereiken.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

“We gaan knallen als een malle.” Dat zegt PEC Zwolle Vrouwen-aanvalster Yvette van Daelen als ze voor PEC Zwolle TV vooruitblikt op de halve finale tegen ADO Den Haag. En daar bleek niets aan gelogen. Eenmaal begonnen ontstaat er in het MAC3Park Stadion een evenwichtige strijd, waarin het vooral aankomt op het fysieke aspect. Duels worden uitgevochten, meters worden gemaakt, en dat alles om maar tot kansen te komen. Kansen die spaarzaam zijn, zeker in de eerste helft. ADO denkt een keer te scoren, maar die goal wordt afgekeurd omdat de scheidsrechter voordeel wegfluit. Aan de andere kant is er een keer een gevaarlijke voorzet, maar dat is het dan ook wel.

Gelukkig wordt de wedstrijd in de tweede helft een stuk meer open en is er voor beide goals nog wat gevaar te zien. ADO ziet nogmaals een goal afgekeurd worden, ditmaal vanwege buitenspel, terwijl PEC een aardige mogelijkheid krijgt via Babiche Roof. De aanvoerder kan na een vlotte aanval uithalen, maar komt niet voorbij de keeper. Even denk je dat de beslissing gaat vallen, als zo'n vijf minuten voor tijd Maud Asbroek van afstand uit kan halen. Haar handelsmerk, maar dit keer eindigt haar knal op de vuisten van ADO-goalie Barbara Lorsheyd.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De beslissing valt niet in de reguliere speeltijd en dus volgt er verlenging. Een slijtageslag, voor de dames op het veld en ook zeker voor de toeschouwers op de ijskoude tribune. In dat extra deel vergeet de arbitrage al snel een penalty te geven aan PEC, omdat een duidelijk geval van hands over het hoofd wordt gezien. In het restant zijn de Zwolse dames beter, maar het is nog altijd niet genoeg om het verschil te maken. Daarom komen er penalty's en dat wordt een zenuwslopend tafereel. De tweede penalty van ADO wordt gemist door Pia Rijsdijk en daarna schiet Maud Asbroek haar ploeg op voorsprong. Die voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven en als Allison Murphy de vierde binnenschiet, is de buit binnen. PEC Zwolle is finalist, voor het eerst in de clubhistorie.

De reactie van aanvoerder Babiche Roof

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws