PEC Zwolle versterkt zich met Yuta Nakayama

| 15-01-2019

PEC Zwolle heeft zich per direct versterkt met de Japanner Yuta Nakayama. De 21-jarige linksbenige verdediger komt over van Kashiwa Reysol en tekent in Zwolle een contract voor 3,5 jaar. Het wachten is alleen nog op een werkvergunning.

© PEC Zwolle Media

PEC Zwolle was de voorbije weken op zoek naar een linksbenige centrale verdediger. Joost van Aken was in beeld, maar hij kreeg bij Sheffield Wednesday te maken met een nieuwe manager. Nakayama stond in 2017 al op de radar van PEC en ditmaal kreeg de club de kans om hem binnen te halen. “Een speler met een linkerbeen als die van Yuta is iets bijzonders. Hij krijgt van ons de kans om zich aan te passen, want hij komt natuurlijk uit een ander continent. Natuurlijk hoop je dat hij morgen mee kan komen, maar wellicht moet hij zich aanpassen”, weet Nijkamp, die daarna vertelt dat de aanwinst in ieder geval niet inzetbaar is tegen Feyenoord. Het wachten is op zijn werkvergunning.

Dat Nakayama ook buiten het veld van waarde kan zijn voor de club, blijkt wel tijdens zijn presentatie in de persruimte van het MAC3Park Stadion. Waar het journaille normaliter bestaat uit verslaggevers van onder andere FOX, De Stentor en RTV Focus, staat er nu ineens ook Aziatische pers. Dat kan de club iets extra's bieden en het past sowieso in het circus van deze middag. Er is een tolk, die zo af en toe door het verhaal van Gerard Nijkamp praat, en het openingswoordje van de technisch directeur is in vloeiend Japans. De derde aanwinst van deze winter is in ieder geval binnen. De laatste? “Dat weten we pas als de transfermarkt gesloten is, want er kan ook nog iets gebeuren met de spelers die er nu al zijn”, stelt Nijkamp.

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Yuta Nakayama

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws