PEC Zwolle verliest generale bij Leverkusen

| 11-01-2019

PEC Zwolle heeft vrijdag de voorbereiding op de tweede seizoenshelft afgesloten met een verliespartij bij Bayer 04 Leverkusen. De Duitsers namen in de eerste helft al een 2-0 voorsprong en dienden de Zwollenaren in het tweede bedrijf een 3-1 nederlaag toe. Stanley Elbers maakte het enige PEC-doelpunt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwollenaren keerden deze week terug van een trainingskamp in Spanje en werkten in Duitsland een generale repetitie af. De Duitse opponent kwam in een sterke formatie voor de dag, maar toch leek PEC zich in eerste instantie aardig te kunnen meten. De eerste kansen waren zelfs voor de bezoekers, maar Lennart Thy en Vito van Crooij kregen de bal er niet in. Na een half uur greep Leverkusen steeds meer de macht en in een tijdsbestek van vijf minuten was het twee keer raak. Kevin Volland werkte de openingstreffer binnen en daarna moest Mickey van der Hart, die sterk keepte, vissen na een inzet van Leon Bailey.

De grootste tegenvaller voor PEC Zwolle was het geblesseerd uitvallen van Ruben Ligeon, die vanwege de schorsing van Kingsley Ehizibue voor het komende duel tegen Feyenoord aanspraak lijkt te maken op een basisplaats. Hij werd vervangen door Hamer, terwijl Stanley Elbers de plaats innam van Mike van Duinen. Met deze wijzigingen lukte het echter niet meer om terug in de wedstrijd te komen. De betere kansen bleven voor Leverkusen en uiteindelijk tekende Bailey voor de 3-0. Zwolle deed in de slotfase nog wel iets terug via Elbers, maar die treffer kwam te laat om het nog spannend te maken: 3-1.

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Ligeon (43. Hamer), Van Polen, Lam, Paal, Bouy (56. Dekker), Namli, Clement (66. Leemans), Van Crooij (80. Genreau), Thy (56. Flemming), Van Duinen (46. Elbers)

Scoreverloop:
30. 1-0 Kevin Volland
34. 2-0 Leon Bailey
75. 3-0 Leon Bailey
89. 3-1 Stanley Elbers

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws