PEC Zwolle vergroot spanning na gelijkspel

| 14-04-2018

PEC Zwolle heeft zaterdag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Zwollenaren kwamen via Youness Mokhtar nog wel op voorsprong, maar dat was niet voldoende voor het volle pond: 1-1. “Ik denk dat we onszelf tekort hebben gedaan. De eerste helft hebben we goed gespeeld”, vindt trainer John van ’t Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De druk staat er vol op als PEC Zwolle zaterdag het gevecht aangaat met Excelsior. Misschien dat de spelers het nog niet eens door hebben, maar alle concurrenten winnen en dus moeten de Zwollenaren hoe dan ook een driepunter over de streep trekken. Op het veld is dat enigszins te zien, want PEC Zwolle is duidelijk de bovenliggende partij. Mustafa Saymak krijgt al rap de kans om de score te openen, maar die eer is uiteindelijk weggelegd voor Youness Mokhtar. En hoe zeg. De linksbuiten komt van links naar binnen en levert een waar juweeltje af. Hij haalt uit en met een werkelijk fantastische krul verslaat hij Excelsior-goalie Ögmundur Kristinsson.

Die score blijft tot de rust in tact, al heeft vooral Piotr Parzyszek nog een beste mogelijkheid. Zijn vrije kopkans wordt echter eenvoudig geblokt door de keeper. Na rust krijgt PEC het lastiger en lastiger. Aanvallen is er mondjesmaat bij en dat heeft de gelijkmaker tot gevolg. Kingsley Ehizibue legt Levi Garcia neer en de daaropvolgende penalty wordt benut door Mike van Duinen. Het lijkt PEC van haar stuk te brengen. Acties van Younes Namli stranden, passes van Mokhtar lukken niet meer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is een fase waarin Excelsior op weg lijkt naar meer, maar dan weet PEC toch de rug te rechten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er ontstaat een wedstrijd die werkelijk alle kanten op kan vliegen. Mokhtar krijg een goede kans, invaller Terell Ondaan heeft de winnende op de schoen, en de daaropvolgende kans voor Ryan Thomas is misschien nog wel groter. Aan de andere kant kan Excelsior ook zomaar scoren, als Stanley Elbers alleen op Diederik Boer af kan. Samen met Sepp van den Berg weet Boer het gevaar onschadelijk te maken. Een doelpunt zit er niet meer in, een gelijkspel daardoor het resultaat, en dat is voor PEC net niets. Het zakt daardoor weg naar plaats zeven, waardoor de spanning rond een plek in de play-offs alleen maar groter wordt. Het duel van dinsdag in Enschede staat daardoor, ook voor PEC, onder hoogspanning.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Van den Berg, Sandler, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Parzyszek (65. Ondaan)

Excelsior: Kristinsson; Karami, Mattheij, De Wijs, Massop; Faik, Garcia (76. Hadouir), Koolwijk; Elbers, Van Duinen en Messaoud (82. Fortes)

Scoreverloop:
17. 1-0 Youness Mokhtar
57. 1-1 Mike van Duinen

Gele kaarten:
Jurgen Matthei, Anouar Hadouir (Excelsior), Philippe Sandler, Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Christiaan Bax

Toeschouwers:
13.028

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws