PEC Zwolle vergeet te winnen bij Roda JC

| 06-04-2017

PEC Zwolle heeft het uitduel bij Roda JC donderdag op miraculeuze wijze verloren. De Zwollenaren kregen over het gehele duel overduidelijk de betere kansen, maar gingen uiteindelijk toch met 2-1 onderuit. “Dit is echt ongelooflijk, een hele vervelende nederlaag. We hebben zoveel opgelegde kansen gehad”, concludeert aanvoerder Bram van Polen tegenover FOX Sports.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als je de Limburgse voorbeschouwingen mocht geloven, dan zou het vanaf de eerste minuut vuurwerk worden. Niets blijkt in Kerkrade echter minder waar, want Roda en PEC maken er in eerste instantie helemaal niets van. Strijd is er amper, goed voetbal al helemaal niet en daardoor ontstaat er een bijzonder vlakke pot. Als Youness Mokhtar na tien minuten een keer uithaalt, lijkt het even los te gaan. Menig lijkt door te breken, maar wordt gestuit en aan de andere kant grijpt Dirk Marcellis maar net op tijd in. De verdediger houdt daarmee Tom van Hyfte van een doelpoging af. Het meest krankzinnige moment komt op naam van Queensy Menig. Hij maakt dankbaar gebruik van een te korte terugspeelbal, omspeelt zelfs keeper Benjamin van Leer, maar vergeet te scoren. Het is de grootste misser in tijden.

Diezelfde Menig staat even daarna wel aan de basis van de openingstreffer. De buitenspeler wint op het middenveld een belangrijk duel, om vervolgens Ryan Thomas op pad te sturen. De Nieuw-Zeelander blijft uiterst koel, legt de bal breed en stelt daarmee Mokhtar in staat om te scoren: 0-1. Na de rust geeft Roda vanaf het eerste moment gas. Het brengt Mikhail Rosheuvel voor Simeon Raykov en daarmee krijgt de Limburgse ploeg een aardige energie-injectie. Het heeft via Gyliano van Velzen een rappe gelijkmaker tot gevolg en ook daarna blijft Roda zoeken naar een goal. PEC lijkt haast wel in slaap gesukkeld, wat ook weer niet heel onlogisch is bij zo’n wedstrijd. Het levert nog een kans op voor Van Hyfte, maar hij vindt doelman Mickey van der Hart op zijn weg.

In het vervolg herpakken de Zwollenaren zich en volgt er een reeks aan dikke kansen. Vooral Nicolai Brock-Madsen laat het in dat geval na om te scoren. De spits krijgt één keer de kans om Bram van Polen in stelling te brengen en even daarna is hij zelf de hoofdpersoon. Op een meter of elf kan hij vrij aanleggen voor de 1-2, maar zijn bal vliegt naast. Dat voorbeeld volgt invaller Kingsley Ehizibue, als ook hij een prima kans krijgt. Hij raakt de bal helemaal verkeerd en daarna zijn ook Anass Achahbar en Ouasim Bouy nog dichtbij de winnende. Scoren is er echter, verbazingwekkend genoeg, niet meer bij en dan slaat het noodlot toch toe. Roda komt net voor tijd nog een keer voor het doel van Van der Hart en weet daarmee de boel te beslissen. Eerst spat een schot van Badibanga uiteen op de lat, maar de rebound is een koud kunstje voor Mikhail Rosheuvel. Hij kopt raak en dompelt PEC in rouw: 2-1.

Wedstrijdstatistieken:
Roda JC: Van Leer, Milec, Ananou, Kum (74. Werker), Van Peppen, El Makrini, Van Hyfte, Ajagun, Van Velzen (72. Badibanga), Schahin, Raykov (45. Rosheuvel)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak (68. Ehizibue), Thomas (83. Nijand), Menig (83. Achahbar), Mokhtar, Brock-Madsen

Scoreverloop:
40. 0-1 Youness Mokhtar
48. 1-1 Gyliano van Velzen
89. 2-1 Mikhail Rosheuvel

Gele kaarten:
Nicolai Brock-Madsen (PEC Zwolle), Mohamed El Makrini (Roda JC)

Scheidsrechter:
Ed Janssen

Toeschouwers:
12.074

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws