PEC Zwolle vergeet te stunten in Amsterdam

| 13-03-2019

PEC Zwolle is er woensdagavond net niet in geslaagd om te stunten bij Ajax. Vito van Crooij zorgde nog voor de 1-1, maar via Daley Blind eindigde het alsnog in een 2-1 overwinning voor de Amsterdammers.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De eerste helft was voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Mickey van der Hart, die al snel vervangen moest worden door Diederik Boer. Bij een ingreep raakte hij geblesseerd aan zijn vinger, waardoor hij niet meer verder kon. Boer moest daarna een paar keer aan de bak en werd uiteindelijk verschalkt door Dusan Tadic. De Serviër dook bij de tweede paal vrij op en kon simpel afronden. PEC zette daar aanvallend weinig tegenover, al verdween een voorzet van Kingsley Ehizibue bijna in het doel. Dat was zo ongeveer het enige Zwolse wapenfeit in de eerste helft.

Na rust mengde PEC zich ineens in het duel. De Zwollenaren zetten hoger druk en speelden zich een aantal keer prima langs de Amsterdammers. Echt grote mogelijkheden kwamen daar niet uit voort, maar Ajax zette daar steeds minder tegenover. Een gelijkmaker hing in de lucht en uiteindelijk werd Vito van Crooij de gevierde man. Hij kon over rechts het strafschopgebied in gaan en prikte de bal koelbloedig achter André Onana.

Toch moest Zwolle een nederlaag slikken. De Johan Cruijff Arena schrok wakker na de gelijkmaker van Van Crooij en uit een voorzet van invaller Noa Lang volgde de beslissing. Bij de tweede paal kon Daley Blind vogelvrij inkoppen en die inzet was Boer te machtig. PEC weerde zich kranig, had meer verdiend, maar droop na negentig minuten toch zonder punten af. Aankomende zondag wacht Excelsior, waar de ploeg het moet doen zonder Vito van Crooij. Hij kreeg kort voor het einde zijn tweede gele kaart en mist dus het duel in Rotterdam. Als de ploeg daar hetzelfde kan brengen, moet het een goede stap richting lijfsbehoud kunnen zetten.

Wedstrijdstatistieken:
Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Van de Beek, Labyad (68. Veltman), Schöne (83. Lang), Neres, Dolberg (69. Huntelaar),Tadic

PEC Zwolle: Van der Hart (18. Boer), Ehizibue, Lam, Lachman, Paal, Hamer (89. Thy), Clement, Namli, Van Crooij, Flemming, Van Duinen (69. Elbers)

Scoreverloop:
32. 1-0 Dusan Tadic
79. 1-1 Vito van Crooij
85. 2-1 Daley Blind

Gele kaarten:
Dusan Tadic, Joël Veltman (Ajax), Thomas Lam, Vito van Crooij (PEC Zwolle)

Rode kaart:
Vito van Crooij (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Allard Lindhout

Toeschouwers:
52.385

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws