PEC Zwolle Street League weer van start

| 05-09-2017

Na vier succesvolle seizoenen start er na de zomervakantie weer een nieuwe PEC Zwolle Street League. “Vind jij het geweldig om te voetballen met vrienden en/of vriendinnen? En ben je tussen de 11 en 16 jaar oud? Schrijf je dan snel in voor de straatvoetbalcompetitie van Zwolle”, zo luidt het persbericht. Inschrijven kan per team, maar ook individueel via www.peczwollestreetleague.nl. De inschrijving sluit op 16 september.

De PEC Zwolle Street League is dé straatvoetbalcompetitie voor jongeren van 11 tot en met 16 jaar uit Zwolle. Iedereen, uit elke wijk in Zwolle, kan meedoen en speelt de thuisduels op een veld of plein in de eigen wijk. Dit veld mag het team zelf kiezen en wordt het eigen 'stadion'. Bij uitwedstrijden gaat het team op bezoek bij een team uit een andere wijk. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond (niet tijdens de schoolvakanties). Iedereen speelt ongeveer acht wedstrijden. De competitie eindigt in december met een finaleronde en na de kerstvakantie start er weer een nieuwe competitie. Ook worden er thema-avonden en een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd.

Bij de PEC Zwolle Street League gaat het om het verzamelen van likes. “Deze likes scoor je niet alleen door de wedstrijden te winnen, maar ook door je sportief te gedragen tijdens het voetballen en door je in te zetten voor de eigen wijk. Bijvoorbeeld het opruimen van zwerfafval, een oude buurvrouw helpen in de tuin of een voetbaltoernooi organiseren voor andere mensen in de wijk. Daarnaast scoor je extra likes door mee te doen aan de thema-avonden die in de winterperiode worden georganiseerd voor alle spelers”, meldt de organisatie. Belangrijk is dat elk team een begeleider moet hebben. Deze begeleider is het aanspreekpunt voor de organisatie van de PEC Zwolle Street League. “Dit kan bijvoorbeeld een ouder zijn of een bekende uit de wijk. Deze begeleider moet 18 jaar of ouder zijn.”

Voetbal, PEC Zwolle United, PEC Zwolle Street League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws