PEC Zwolle Street League eindigt op zand

| 29-06-2017

De teams FC Streetboys en FC Blauwvingers hebben de PEC Zwolle Street League 2016-2017 gewonnen. Deze twee teams uit Stadshagen wisten de meeste punten (binnen de PEC Zwolle Street League ‘likes’ genaamd) te verzamelen en werden na afloop van de finaleronde dan ook terecht gekroond tot kampioenen.

© Theo Smits

De finaleronde werd gespeeld op sportpark De Pelikaan. Dus niet - zoals normaal gesproken - op een veldje in een Zwolse wijk, maar op een beachveld en een speedsoccerbaan (veld met boarding). De jonge voetballers gingen deze extra uitdaging graag aan en streden volop om de laatste punten in de PEC Zwolle Street League. Ook tijdens de finaleronde konden er nog veel punten worden verdiend. FC Streetboys uit poule A (jongere categorie) verzamelde in totaal 31 likes en FC Blauwvingers uit poule B (oudere categorie) 21 likes. De twee teams mogen komend seizoen bij een competitiewedstrijd van PEC Zwolle aanwezig zijn en krijgen een clinic van PEC Zwolle.

De PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar, waarin wijken en buurten van de gemeente Zwolle tegen elkaar voetballen. De partners van de PEC Zwolle Street League zijn: PEC Zwolle, PEC Zwolle United, SportService Zwolle, delta Wonen, Gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, Travers Welzijn, Van Wijnen en Deltion College. Begin oktober 2017 start het nieuwe seizoen. Er heeft zich al een aantal teams weer aangemeld. Kijk voor meer informatie op: www.peczwollestreetleague.nl.

© Theo Smits
© Theo Smits
Voetbal, Sportpark De Pelikaan, PEC Zwolle United, PEC Zwolle Street League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws