PEC Zwolle start seizoen met grote zege

| 28-06-2013

PEC Zwolle heeft donderdag de dubbele cijfers gehaald in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij SVI in Zwolle-Zuid wonnen de manschappen van trainer Ron Jans met maar liefst 0-10. Blikvanger was A-junior Boris Rasevic, die vier keer scoorde.

Op sportpark De Siggels keek iedereen uit naar de eerste wedstrijd onder leiding van trainer Jans. Zwolle begon prima tegen de derdeklasser en kreeg al snel kansen. Toch duurde het tot minuut negentien eer de eerste treffer een feit was. Een fraaie vrije trap van Maikel van der Werff ging via binnenkant paal erin. Via Jesper Drost en Mustafa Saymak werd bij rust een 0-3 tussenstand bereikt. “We hebben een leuk team om naar te kijken”, stelt Ron Jans.

Na de thee stond er een compleet ander team op het veld, alleen doelman Diederik Boer mocht blijven staan. Ditmaal vielen de doelpunten een stuk gemakkelijker. Invaller Boris Rasevic scoorde binnen dik twintig minuten vier keer. Ook Giovanni Hiwat was twee keer trefzeker. In de slotfase bracht Stef Nijland met zijn eerste de dubbele cijfers op het scorebord. Trainer Jans was content. “Dit zijn wedstrijden waarin je A-junioren lekker kunt laten meedoen. Boris viel natuurlijk op, hij stond steeds op de goede plaats.” PEC Zwolle voldeed met de tien treffers aan de eerste doelstelling van de trainer.

Tegen Olympia '28 (zaterdag om 17.00 uur in Hasselt) en Hatto Heim (dinsdag om 19.30 uur in Hattem) zijn er opnieuw enkele doelstellingen die gehaald dienen te worden. Dan kan er een vrije middag verdiend worden. “Maar wat die doelstellingen zijn hou ik nog mooi even voor mij”, glimlacht de coach.

Opstellingen:
PEC Zwolle eerste helft: Boer: Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum, Domingo, Drost, Saymak, Narsingh, Benson, Eloisghiri

PEC Zwolle tweede helft: Boer: Van Polen, Epe, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Kroes, Hiwat, Nijland, Mokhtar, Rasevic

Scoreverloop:
19. Maikel van der Werff 0-1
31. Jesper Drost 0-2
38. Mustafa Saymak 0-3
48. Boris Rasevic 0-4
50. Boris Rasevic 0-5
56. Boris Rasevic 0-6
67. Boris Rasevic 0-7
77. Giovanni Hiwat 0-8
79. Giovanni Hiwat 0-9
83. Stef Nijland 0-10

Voetbal, SVI, Sportpark De Siggels, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Voetbal, SVI, Sportpark De Siggels, PEC Zwolle