PEC Zwolle speelt weinig klaar bij Willem II

| 14-04-2019

PEC Zwolle is zondag op bezoek bij Willem II terecht met 2-0 onderuit gegaan. De Zwollenaren kwamen aanvallend amper in het stuk voor, waardoor de thuisploeg zich vrij simpel naar drie punten voetbalde.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle-trainer Jaap Stam koos er zondag voor om zijn ploeg anders op te stellen dan gebruikelijk. Zo speelde Kenneth Paal ineens als middenvelder, terwijl Vito van Crooij en Mike van Duinen een tweekoppige aanvalslinie vormden. In die formatie liet Zwolle op zijn zachtst gezegd weinig zien. In de eerste helft waren er geen Zwolse kansen te zien en daarbij mocht PEC van geluk spreken dat ook Willem II niet echt de drang leek te hebben. Toch moest Zwolle die matige helft wel met een achterstand bekopen. Een voorzet werd binnengelopen door Mike van Duinen, maar dat deed hij wel in zijn eigen doel. De goal kwam in eerste instantie op naam van Damil Dankerlui, maar het was duidelijk dat Van Duinen het laatste zetje gaf.

Daar bleef het qua goals bij, maar ook op fysiek vlak was het een middag om snel te vergeten. Eerst moest Younes Namli met een hamstringblessure naar de kant en een ruim kwartier later ging ook Thomas Lam geblesseerd naar de kant. De tweede helft bracht amper verbetering, of eigenlijk vrijwel geen. Het uitgedachte plan werkte niet, de aanpassingen bleken verkeerd. Vito van Crooij hielp Willem II ook nog eens extra in het zadel, door halverwege het veld de bal zo bij een Tilburger in de voeten te schuiven. Daar maakte de thuisploeg gretig gebruik van en met Alexander Isak als eindstadion was het duidelijk: 2-0.

Mickey van der Hart pakte in blessuretijd nog wel een strafschop van Isak, maar dat had allemaal weinig waarde. PEC kwam op deze middag onthutsend zwak voor de dag en is daardoor officieel nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. Het linkerrijtje, daar waar de afgelopen week stiekem over werd gesproken, raakte ook nog eens verder uit zicht. Het Zwolse seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan.

Wedstrijdstatistieken:
Willem II: Wellenreuther, Lewis, Meissner, Peters, Palacios, Llonch, Crowley, Tapia (85. Anita), Vrousai (30. Dankerlui), Isak, Pavlidis (90. Saddiki)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lachman, Lam (43. Bouy), Van Polen, Paal, Hamer, Namli (26. Thy), Clement (84. Flemming), Van Crooij, Van Duinen

Scoreverloop:
38. 1-0 Damil Dankerlui
60. 2-0 Alexander Isak

Gele kaarten:
Kingsley Ehizibue, Mickey van der Hart (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Rob Dieperink

Toeschouwers:
12.947

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws