PEC Zwolle speelt verdienstelijk gelijk

| 11-07-2015

PEC Zwolle heeft zaterdag verdienstelijk met 2-2 gelijkgespeeld tegen Europa League-finalist Dnipro Dnipropetrovsk. Op het terrein van Olympia ’28 in Hasselt gebeurde er van alles. Zo werden er drie strafschoppen toegekend en was er een rode kaart voor Dnipro-speler Matheus. “Ik heb genoten van wat ik heb gezien”, stelt trainer Ron Jans na afloop over zijn eigen ploeg.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het waren zaterdag negentig heetgebakerde minuten. Het eerste moment had gelukkig met voetbal te maken. PEC Zwolle, met Lars Veldwijk als spits en Rick Dekker als controlerende middenvelder, schoot prima uit de startblokken en kreeg ook de eerste kansen. Na negen minuten was het zelfs al raak. Een vlotlopende aanval bracht Lars Veldwijk in stelling, maar hij schoot slap op de goalie van Dnipro. In de rebound was Jesper Drost er echter als de kippen bij en hij bracht PEC dan ook op voorsprong. De daaropvolgende momenten hadden weinig met het spelletje te maken. Eerst was Bram van Polen slachtoffer van een elleboogstoot en even later kreeg ook Bart van Hintum een klap te verwerken. Matheus was bij laatstgenoemde incident de dader en hij mocht vroegtijdig de douche opzoeken.

Dnipro dus met een man minder, maar toch kwamen de Oekraïners op gelijke hoogte. Net voor de rust vloerde Rick Dekker zijn tegenstander, waarop een penalty volgde: 1-1. Bij die ene strafschop zou het niet blijven. Net na rust scoorde Lars Veldwijk vanaf elf meter en ook het laatste doelpunt kwam vanaf de stip. Bram van Polen kreeg de bal tegen zijn arm, waardoor het duel uiteindelijk in 2-2 eindigde. Aanvoerder Van Polen was een gematigd tevreden man. “Vooraf teken je voor een gelijkspel tegen de finalist van de Europa League, maar toch zat er meer in”, zegt hij. Het volgende oefenduel is aankomende vrijdag. In Hattem speelde de Zwolse ploeg dan tegen Sparta Rotterdam. Aanvang: 19.00 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen (31' Havertong/46' Van Polen), Schenkeveld (62' Lam), Mbende (77' Boni), Van Hintum (77' Kvída), Rienstra (77' Buitenhuis), Dekker (46' Saymak), Thomas (62' Marinus), Becker (46' Ehizibue), Veldwijk (62' Lazic), Drost (77' Koga).

Scoreverloop:
9. 1-0 Jesper Drost
45. 1-1 Nikola Kalinic (strafschop)
49. 2-1 Lars Veldwijk (strafschop)
62. 2-2 Yevgen Seleznyov (strafschop)

Gele kaart:
Bart van Hintum (PEC Zwolle)

Rode kaart:
Matheus (Dnipro)

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Bram van Polen, Ron Jans, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws