PEC Zwolle speelt gelijk tegen FC Emmen

| 05-07-2019

PEC Zwolle is vrijdagavond in het oefenduel tegen FC Emmen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De Zwollenaren kwamen via Stanley Elbers op voorsprong, maar binnen vijf minuten zorgde de opponent alweer voor antwoord. Tegenvaller was het uitvallen van Mike van Duinen, die met veel pijn naar de kant ging.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De ontmoeting met competitiegenoot FC Emmen werd gespeeld in Coevorden, waar trainer John Stegeman nog altijd rouleerde. Achterin startte, bij gebrek aan centrale verdedigers, Marc Olivier Doué, terwijl Dennis Johnsen zijn officieuze debuut maakte voor de Zwollenaren. In het eerste bedrijf kregen de toeschouwers weinig te zien, al was PEC Zwolle wel sterker. Jarno Westerman en Zian Flemming doken gevaarlijk op voor het Emmense doel, maar scoren was er in de eerste helft niet bij.

Direct na rust volgden er twee treffers. Invaller Stanley Elbers was twee minuten na de onderbreking goed voor de 0-1, maar vijf minuten later was het weer gelijk. Marko Kolar verschalkte Xavier Mous en zorgde daarmee, zo bleek in de resterende veertig minuten, voor de eindstand. Iliass Bel Hassani maakte zijn eerste speelminuten, maar verder gebeurde er weinig noemenswaardig. Aankomende dinsdag speelt PEC Zwolle opnieuw een oefenwedstrijd. PAOK Saloniki is dan de tegenstander. De aftrap in Nieuwleusen is om 19.00 uur.

Opstelling PEC Zwolle: Mous, Van Polen (70. Bajselmani), Doué (86. Van Polen), Reijnen (46. Dekker), Paal, Clement (70. Van den Belt), Hamer (70. Bel Hassani), Flemming (46. Leemans), Westerman (46. Elbers), Thy (46. Van Duinen, 55. Reijnders), Johnsen (46. Van Crooij)

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws