PEC Zwolle speelt gelijk in Amsterdam

| 23-03-2017

PEC Zwolle heeft donderdagmiddag in een geheime oefenwedstrijd bij Ajax met 1-1 gelijkgespeeld. De Zwollenaren speelden op De Toekomst, het jeugdcomplex van de Amsterdammers, daar waar Dirk Marcellis voor het enige Zwolse doelpunt zorgde. Hij viel in en bracht een klein kwartier voor het einde de uitslag op het bord.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle en Ajax troffen elkaar vanwege de interlandperiode. Daardoor ligt de eredivisie een week stil en zodoende besloten de twee clubs een oefensessie te beleggen. Wel in het diepste geheim, want het was tot op het laatste moment niet duidelijk waar PEC donderdag in actie kwam. Niet doorvertellen, maar Ajax opende via Pelle Clement de score. Hij was na 34 minuten trefzeker en pas in het laatste kwartier kwam PEC langszij. Invaller Dirk Marcellis, die als middenvelder werd geposteerd, waagde een poging van afstand en verschalkte daarmee Diederik Boer: 1-1.

Opstellingen:
Ajax: Diederik Boer (45. Norbert Alblas), Terry Lartey-Sanniez, Heiko Westermann, Mauro Savastano, Daley Sinkgraven, Carel Eiting (62. Danilho Doekhi), Pelle Clement (45. Markus Bay), Damil Dankerlui, Hakim Ziyech (45. Reda Boultam), David Neres en Mateo Cassierra

PEC Zwolle: Kevin Begois, Bart Schenkeveld, Philippe Sandler, Ted van de Pavert, Django Warmerdam (45. Bram van Polen), Danny Holla (45. Mustafa Saymak), Erik Israelsson (62. Dirk Marcellis), Stef Nijland (45. Ouasim Bouy), Kingsley Ehizibue, Youness Mokhtar (62. Queensy Menig) en Anass Achahbar (62. Nicolai Brock-Madsen).

Scoreverloop:
34. 1-0 Pelle Clement
78. 1-1 Dirk Marcellis

Voetbal, PEC Zwolle, Dirk Marcellis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws