PEC Zwolle sluit oefenperiode winnend af

| 01-08-2015

PEC Zwolle heeft zaterdag de voorbereiding afgesloten met een 1-2 overwinning op VVV-Venlo. De Zwollenaren kwamen in de eerste helft op voorsprong door een goal van Sheraldo Becker en wisten in de tweede helft die marge te behouden. Het oefenduel werd echter overschaduwd door slecht nieuws voor Mustafa Saymak. Hij blijkt zijn kruisband te hebben afgescheurd en is negen maanden uit de roulatie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de basiself viel een aantal wijzigingen te noteren. Centraal in de verdediging ontbrak de zieke Thomas Lam en hij werd vervangen door Bart Schenkeveld. Op het middenveld nam Ryan Thomas de positie van de vertrokken Jesper Drost over, terwijl Queensy Menig daardoor als buitenspeler speelde. Met deze formatie kwam het duel moeizaam op gang. Het eerste echte gevaar kwam na 26 minuten van Sheraldo Becker. De Ajax-huurling drukte vanaf rechts goed door en kwam alleen voor VVV-goalie Deckers. Laatstgenoemde was de inzet van Becker echter de baas. Zeven minuten later was het wel raak. Een prima Zwolse aanval kwam opnieuw terecht bij Becker, die ditmaal wel kon afronden: 0-1.

Het tweede bedrijf werd vooral gekenmerkt door de nodige blessures. Eerst werd het nieuws rond Saymak bekend en vervolgens vielen ze achter elkaar neer. Ben Rienstra (pols), Bart Schenkeveld (nek) en Menig raakten geblesseerd en moesten allen het veld vroegtijdig verlaten. Door Lars Veldwijk kwam PEC Zwolle op een 0-2 voorsprong, maar al rap kwam VVV weer in de wedstrijd. Een benutte strafschop bracht de spanning terug en uiteindelijk kwam VVV zelfs dichtbij de gelijkmaker. Kevin Begois hield zijn ploeg echter op de been, waardoor PEC Zwolle de voorbereiding winnend afsloot. Volgende week zaterdag begint voor Zwolle de competitie. Om 18.30 uur neemt de ploeg het in eigen huis op tegen SC Cambuur.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Schenkeveld (63. Ehizibue), Van Hintum, Rienstra (63. Hebling), Dekker (15. Marinus), Becker, Thomas, Menig (67. Lazic), Veldwijk

Scoreverloop:
38. 0-1 Sheraldo Becker
54. 0-2 Lars Veldwijk
59. 1-2 Ralf Seuntjens (strafschop)

Voetbal, Mustafa Saymak, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws