PEC Zwolle sluit af met ruime verliespartij

| 14-05-2017

PEC Zwolle heeft de competitie zondag afgesloten met een 4-1 nederlaag bij PSV. De Zwollenaren kwamen via Ted van de Pavert nog wel op een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft draaide de thuisploeg de zaken toch nog om. “Er had voor mijn gevoel meer ingezeten, maar dat gevoel heb ik dit seizoen wel vaker gehad”, stelt PEC-trainer Ron Jans na afloop van de wedstrijd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zwolle start in Eindhoven met een gewijzigde formatie. Danny Holla en Ouasim Bouy ontbreken vanwege schorsingen en zij worden vervangen door Erik Israelsson en Ted van de Pavert. Het is de laatstgenoemde die de Blauwvingers na 29 minuten op voorsprong schiet. Na een foutje van keeper Jeroen Zoet komt de bal voor de voeten van de verdediger, die niet twijfelt en de stand op 0-1 brengt. PEC Zwolle komt in het restant van de eerste helft nauwelijks in de problemen. Dit leidt ertoe dat de Zwollenaren ook met een 0-1 tussenstand de kleedkamer opzoeken. Jans: “We bleven in de eerste helft vrij gemakkelijk overeind en gingen met een heerlijk gevoel de rust in.”

In het eerste half uur na de thee blijft het spelbeeld ongewijzigd. PEC Zwolle en PSV zijn in balans en de bezoekers krijgen zelfs de gelegenheid om de score uit te breiden. Nadat een treffer van Queensy Menig wegens buitenspel wordt afgefloten, kan hij enkele minuten later wederom richting het doel van PSV. Vrij voor keeper Zoet waagt hij een poging, maar zijn schot belandt in het zijnet. Kort daarna volgt er een mooi moment voor PEC Zwolle-middenvelder Bas van Wijnen. De voormalig jeugdspeler, die recent een contract tekende voor de hoofdmacht, vervangt Israelsson en maakt daarmee zijn officiële debuut.

PSV wordt naar mate de wedstrijd vordert echter steeds dominanter en laat zien niet te willen verliezen. Nadat de stand in 78ste minuut gelijk wordt getrokken door verdediger Héctor Moreno (1-1), vergroot Santiago Arias de stand een minuut later naar 2-1. Hier blijft het niet bij, want door doelpunten van Sam Lammers en Bart Ramselaar eindigt de laatste competitiewedstrijd uiteindelijk in een 4-1 nederlaag. Jans, die voor het laatst op de bank zat bij PEC Zwolle, had lange tijd hoop op een beter resultaat. “Ik had een kwartier voor tijd niet verwacht dat we vandaag met 4-1 zouden verliezen. Of ik genoten heb? Ik geniet niet als ik verlies”, besluit de coach. PEC Zwolle speelt aankomende zaterdag nog een vriendschappelijk duel tegen Hatto Heim (17.00) en daarna is het officieel vakantie.

Wedstrijdstatistieken:
PSV: Zoet, Isimat, Moreno, Arias, Schwaab, Pröpper (46. Zinchenko), Hendrix (78. Locadia), Van Ginkel, Pereiro (70. Ramselaar), Lammers. 


PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Warmerdam, Marinus (73. Nijland), Israelsson (64. Van Wijnen), Thomas, Mokhtar, Ehizibue (73. Schenkeveld), Menig.

Scoreverloop:
29. 0-1 Ted van de Pavert
78. 1-1 Héctor Moreno
80. 2-1 Santiago Arias
86. 3-1 Sam Lammers
88. 4-1 Bart Ramselaar

Scheidsrechter:
Jeroen Manschot

Toeschouwers:
33.800

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws