PEC Zwolle slaat belangrijke slag in Rotterdam

| 17-03-2019

PEC Zwolle heeft zondag drie uiterst belangrijke punten gepakt bij Excelsior. Lang leek het de ploeg niet gegeven om te scoren, maar late treffers van Kingsley Ehizibue en Younes Namli zorgen voor een terechte 0-2 zege.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Trainer Jaap Stam koos in Rotterdam voor een opvallende wijziging. De geschorste Vito van Crooij werd niet vervangen door Stanley Elbers, maar door Bram van Polen. Hij speelde tegen Excelsior als rechtsback, waardoor Kingsley Ehizibue als rechtsbuiten stond opgesteld. Het leek geen verkeerde zet, want in het hele eerste bedrijf was PEC veel beter dan de tegenstander. Er volgden kansen, maar die waren vervolgens niet aan de Zwollenaren besteed. Zo kwam Mike van Duinen niet verder kwam dan het testen van keeper Alessandro Damen. En ook Lennart Thy en Younes Namli wisten niet te scoren.

Ook in de tweede helft bleef PEC jagen op de openingstreffer, maar daarin kreeg het in eerste instantie wel een ander Excelsior tegenover zich. Sterker nog, de Rotterdammers namen in deze fase meer en meer de overhand. De thuisploeg kreeg via Mikael Anderson zelfs een goede kans, maar daarna waren de beste mogelijkheden weer voor Zwolle. Zo kwam Pelle Clement door over links, maar zijn schot werd geblokt. En Thy en Namli waren opnieuw dreigend. Het was voor het volle uitvak ongetwijfeld om gek van te worden, helemaal gezien de grote belangen van het duel.

Toch lukte het de Zwollenaren om de punten mee naar huis te nemen. Uitgerekend Ehizibue, die door Stam uit nood voorin werd geposteerd, kopte acht minuten voor tijd de bal via de paal binnen en daarmee was het verzet van Excelsior gebroken. Twee minuten later zorgde Namli na een heerlijke actie zelfs voor 0-2 en daarmee was de ontlading compleet. Negentig minuten lang was PEC bovenliggend, maar even dreigde er geen zege. Die kwam er wel, waardoor Zwolle bijzonder goede zaken deed in de strijd tegen degradatie. Over twee weken wacht de volgende concurrent: FC Emmen.

Wedstrijdstatistieken:
Excelsior: Damen, Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Burnet, Schouten, Bruins, Koolwijk, Edwards, Ómarsson (73. El Hamdaoui), Anderson (66. Eckert)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Lam, Lachman, Paal, Hamer, Clement (82. Bouy), Namli, Ehizibue, Thy (77. Flemming), Van Duinen (66. Elbers)

Scoreverloop:
82. 0-1 Kingsley Ehizibue
84. 0-2 Younes Namli

Gele kaarten:
Gustavo Hamer, Bram van Polen (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Siemen Mulder

Toeschouwers:
4.093

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws