PEC Zwolle simpel voorbij Sportfreunde Lotte

| 12-01-2018

Binnen de kortste keren heeft Kingsley Ehizibue vrijdagmiddag al een assist te pakken en in het restant komt hij tot een totaal van drie assists en een goal. De rechtsback begint tegen het Duitse Sportfreunde Lotte (5-1) sterk aan 2018 en lijkt klaar voor de hervatting van de competitie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ehizibue was als aanvallend ingestelde vleugelverdediger één van de Zwolse revelaties in de eerste seizoenshelft. Toch kleefde er ook altijd een keerzijde aan de optredens van de Zwollenaar en dat was zijn rendement. Er werd veel over gesproken, geschreven en Ehizibue zelf werkte er hard aan. In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar zit het qua rendement wel goed. Natuurlijk, opponent Sportfreunde Lotte komt uit op het derde niveau van Duitsland en dient PEC maar matige tegenstand toe, maar toch is er iets opvallends aan Ehizibue. Hij lijkt rustiger en dat resulteert in de eerste helft in drie assists.

Eerst geeft hij een bal voor, die door Chris Reher in eigen doel wordt gewerkt. Dan legt hij de bal koelbloedig terug op Terell Ondaan, die voor 2-0 tekent. En een ruime tien minuten later houdt hij opnieuw overzicht, brengt de bal bij Mustafa Saymak, die vanaf randje zestien met enig fortuin raak schiet: 3-0. “Ik heb aandeel gehad in de wedstrijd en dat is hartstikke mooi, maar ik ben blijer met hoe het verdedigend stond. We hebben niets weggegeven en dat vind ik belangrijker”, zegt Ehizibue, die na de rust vrolijk doorgaat met aanvallen. Wederom is het rap raak, want in de eerste minuut na de onderbreking maakt hij ook nog eens een doelpunt. Ehizibue zorgt voor de 4-0.

Goal Ligeon
Uiteindelijk weet Lotte nog een goal te maken, maakt proefspeler Ruben Ligeon dankbaar gebruik van een flater van de Duitse doelman en wint PEC Zwolle daardoor met 5-1. Een keurige zege, waardoor PEC klaar moet zijn voor de hervatting van volgende week tegen NAC Breda. “We hebben een goed trainingskamp gehad. Er is hard gewerkt en we konden gelukkig nog een wedstrijd spelen. We hebben veel de bal gehad en dat is lekker”, glimlacht Ehizibue, die hoogstwaarschijnlijk met een nieuwe concurrent te maken krijgt. Ligeon lijkt zich in Spanje aardig in de kijker te hebben gespeeld. “Het is fijn voor mij, maar ook voor Ruben. Concurrenten maken elkaar alleen maar scherper. Op naar NAC.”

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (61. Ligeon), Marcellis (61. Freire), Sandler, Van Polen (79. Benschop), Thomas (61. Bakker), Dekker, Saymak, (76. Nijland) Namli (76. Marinus), Mokhtar, Ondaan (76. Parzyszek)

Sportfreunde Lotte: Zummack, Rossmann, Sturing, Atalan, Putze, Wendel, Brock, Hober, Reher, Rosinger, Facklam

Scoreverloop:
1. 1-0 Chris Reher (eigen doelpunt)
17. 2-0 Terell Ondaan
31. 3-0 Mustafa Saymak
46. 4-0 Kingsley Ehizibue
68. 4-1 Kevin Freiberger
70. 5-1 Ruben Ligeon

Rode kaart:
Dennis Brock (twee keer geel)

Scheidsrechter:
Dhr. Midden

Voetbal, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws