PEC Zwolle simpel naar volgende ronde

| 21-09-2017

PEC Zwolle heeft donderdag zonder enige moeite de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Op bezoek bij derdedivisionist VV De Meern had de Zwolse ploeg het geen moment lastig en won het uiteindelijk met 0-5. “Doe de volgende ronde maar lekker thuis, want dit was verschrikkelijk. Wat een enorm slecht veld”, zegt invaller Wouter Marinus na afloop.

© Annet van Raalten

Een gewaarschuwd mens telt voor twee en wat dat betreft werd PEC woensdag al geholpen. Vitesse kwam niet voorbij hoofdklasser Swift uit Amsterdam, waarna het na strafschoppen uit de beker vloog. Zo’n flater sloeg PEC Zwolle niet, dat was vanaf het beginsignaal wel duidelijk. De ploeg had vanaf de start de wedstrijd onder controle, precies zoals het hoort. Het gaf De Meern geen enkele kans en speelde zelf al rap een voorsprong bij elkaar. Ryan Thomas, die wederom uitblonk met een aantal schitterende passes, bracht Stef Nijland in stelling en hij werkte de bal keurig binnen. “Zij krijgen één kansje. Die gaat er niet in, anders krijg je het misschien nog lastig. Maar we hebben ons werk gedaan”, vindt Marinus.

Voor de rust liep PEC Zwolle uit naar een veilige 0-3 voorsprong. Younes Namli schoot na ruim een half uur op fraaie wijze raak en even later maakte Piotr Parzyszek zijn eerste officiële doelpunt voor PEC. Kingsley Ehizibue werd gevloerd, daarop gaf Gözübüyük een penalty en die werd feilloos benut door Parzyszek. Na de onderbreking bloedde de wedstrijd al snel dood. Er viel bitter weinig te genieten, maar daar had de Zwolse ploeg, terecht, maling aan. Via Marinus werd het 0-4 en in de slotminuut benutte Youness Mokhtar nog een strafschop. 0-5, in de koker en verder niet meer over nadenken. “Dit was voor mij perfect. Een helft zat niet in de planning, maar door het uitvallen van Namli moest ik er toch al in. Prima”, vertelt Marinus.

Daarmee snijdt de middenvelder een pijnpunt van dit bekerpotje aan. Het uitvallen van Philippe Sandler en Younes Namli, dat is precies wat je in zo’n wedstrijd niet wil. De ernst van beide blessures is nog niet bekend. “Ik heb er verder ook nog niets van gehoord, dat zal later wel bekend worden. Ik hoop dat het meevalt, want we hebben iedereen keihard nodig”, weet Marinus. Er is niets aan gelogen, want zeker defensief is de spoeling dun. Dat blijft vast en zeker in de hoofden zitten, ook als PEC Zwolle donderdagavond de volgende tegenstander te horen krijgt. Dan wordt er geloot voor de tweede ronde van de KNVB Beker.

Wedstrijdstatistieken:
De Meern: Haneveld, Elmensdorp, Hauwert, Van den Brink, Den Hartogh (58. Cats), Yasar, Den Haag, Waltman, El Bennay (66. Blokland), Stins (46. Nicolaas), Ziani

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Sandler (23. Marcellis), Freire, Van Polen, Bakker, Thomas, Nijland (66. Ondaan), Namli (46. Marinus), Mokhtar, Parzyszek

Scoreverloop:
11. 0-1 Stef Nijland
32. 0-2 Younes Namli
39. 0-3 Piotr Parzyszek (strafschop)
67. 0-4 Wouter Marinus
90. 0-5 Youness Mokhtar (strafschop)

Scheidsrechter:
Serdar Gözübüyük

Toeschouwers:
1.200

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle, Wouter Marinus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws