PEC Zwolle schiet niets op met een puntje

| 15-12-2018

PEC Zwolle heeft zaterdagavond tegen NAC Breda genoegen moeten nemen met een 0-0 gelijkspel. De Zwollenaren kwamen amper tot grote kansen en mochten uiteindelijk blij zijn dat zij geen tegendoelpunt incasseerden.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Na dertig minuten in de wedstrijd is de grootste vraag van de avond toch vooral wat PEC Zwolle in hemelsnaam aan het doen is. Als het na die beginfase van de wedstrijd 0-2 staat, mag de thuisploeg helemaal niets zeggen. Maar het is NAC-spits Mitchell te Vrede die de Zwollenaren in leven houdt. Twee keer mist hij een dikke kans en laat hij PEC opgelucht ademhalen. Het blijft bijzonder matig wat de Zwolse ploeg laat zien, het gebrek aan vertrouwen is schrijnend. Risico wordt er niet genomen, naar voren voetballen is er in grote delen al helemaal niet bij en dan helpen wisselingen in het elftal niet bepaald mee.

De switch van Mickey van der Hart naar Diederik Boer pakt op deze avond nog redelijk uit, maar het blijft er eentje die niet te volgen is. De doelman houdt zijn ploeg prima op de been, al zijn het ingrepen die Van der Hart waarschijnlijk ook wel had gemaakt. Na rust klapt PEC er in eerste instantie op, maar na een minuut of drie gaat die storm liggen. NAC blijft de meest dreigende ploeg, al wordt het meer en meer met de rug tegen de muur gezet. Er is alleen één probleem: PEC speelt geen kans bij elkaar. Kingsley Ehizibue komt met een voorzet, bal wordt gekraakt. Younes Namli draait een vrije trap in, maar die vliegt de tribunes in. En als Ouasim Bouy eindelijk vrijuit kan schieten, gaat de bal huizenhoog over.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Toch dringt PEC meer en meer aan en ruikt het stiekem de overwinning. Vito van Crooij haalt nog een keer gevaarlijk uit, terwijl Boer helemaal niets meer te doen heeft. NAC maakt in de uiterste slotfase echter wel het meeste kans op de zege, helemaal als Mikhail Rosheuvel ineens kan schieten. Zijn schot gaat net over de lat, waardoor het spannend blijft. Een winnaar komt er alleen niet meer, waardoor PEC genoegen moet nemen met een punt. Daar schiet het niets mee op, de uitgangspositie blijft uiterst penibel.

De reactie van aanvaller Vito can Crooij

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (77. Van den Berg), Bouy, Lam, Paal, Van Polen, Dekker (61, Elbers), Flemming, Namli, Van Duinen, Van Crooij

NAC Breda: Van Leer, Van Anholt, Klomp, Mets, Koch, Leigh, Nijholt, Verschueren, Rosheuvel (88. Mühren), Te Vrede, Korte (81. Fernandes)

Gele kaarten:
Bram van Polen, Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle), Arno Verschueren, Mitchell te Vrede (NAC Breda)

Scheidsrechter:
Pol van Boekel

Toeschouwers:
13.242

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws