PEC Zwolle richt blik op subtop eredivisie

| 4 Maanden geleden.

PEC Zwolle heeft woensdag onder de noemer 'Wat goed is, moet beter' een groeiplan gepresenteerd. De kern van het groeiplan wordt gevormd door twee ambities: het groeien naar een plek in de subtop in de eredivisie (plek 4 tot 8) en de club teruggeven aan de regio. “Wij als directie beogen de club terug te geven aan de regio Zwolle middels de verkoop van een gedeelte van de aandelen”, vertelt voorzitter Adriaan Visser.

© Annet van Raalten

Door de verkoop van een gedeelte van de aandelen, wil de directie van PEC Zwolle kapitaal aantrekken om de gewenste groei te bereiken. In de periode 2019-2024 is PEC Zwolle voornemens om in totaal 20 miljoen euro aan groeikapitaal op te halen. “Op deze wijze wordt er als het ware extra brandstof getankt om de machine harder te laten rijden. Het supportersmanifest speelt daarin een centrale rol, want onze fans, sponsoren en betrokken investeerders treden op als bewakers van de clubidentiteit. Wel wil ik een duidelijke kanttekening maken. Er is hier geen sprake van een overname, de club blijft te allen tijde baas in eigen huis. Middels een meerderheid van de aandelen”, zegt Visser.

De preses is duidelijk over het waarom van het groeiplan. “PEC Zwolle is een ambitieuze club, zowel de mannen op het veld als de directie en interne organisatie willen zich ontwikkelen en niet stil blijven staan. Vandaar dat wij met elkaar uitspreken, wat goed is, moet beter!” Technisch directeur Gerard Nijkamp verwacht dat PEC op sportief vlak een stap omhoog kan zetten. “Zijn we tevreden met hoe het gaat, of zetten we de schouders eronder en proberen we de volgende stap te zetten? Op basis van het recent gehouden onderzoek valt te concluderen dat er een nieuw hoofdstuk geschreven kan worden. Daarbij heeft dit onderzoek rekening gehouden met tal van facetten. Denk aan de spelersgroep, het verzorgingsgebied en de fanbase, de commerciële ontwikkeling van de regio, de interne organisatie en de potentiële stadionbezetting.”

Toetsing draagvlak
De komende zes maanden vindt er vanuit PEC een brede toetsing plaats voor draagvlak in de regio en de investeringsbehoefte onder supporters, sponsoren en investeerders. Bij een positief resultaat van de toetsing, is het de ambitie om voor de transferwindow van de zomer 2019 het plan in werking te laten treden.

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Adriaan Visser

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws