PEC Zwolle rekent snel af met Den Haag

| 28-10-2017

PEC Zwolle heeft zaterdagavond ook haar vijfde thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In het eigen stadion werd ADO Den Haag met 2-0 verslagen. De ploeg van trainer John van ’t Schip stond door doelpunten van Piotr Parzyszek en Younes Namli na een kleine twaalf minuten al met 2-0 voor en aan die stand veranderde in het restant van het duel helemaal niets meer.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Ik was vaak dichtbij, maar heb nu eindelijk mijn eerste goal. Al had ik vanavond de bal ook maar zo mee naar huis kunnen nemen.” Het zijn de woorden van Piotr Parzyszek, die met zijn eerste competitietreffer in Zwolse dienst al na zes minuten voor de 1-0 zorgde. Na de eerste kans voor PEC Zwolle kon direct de goaltune worden ingestart. Nadat de Zwolse aanval in de kiem gesmoord leek te worden, kwam de bal via een Haags been voor de voeten van Parzyszek. De aanvaller had tot zijn eigen verbazing vrij baan naar het doel van Robert Zwinkels. Vol overtuiging ramde Parzyszek de bal via de onderkant van de lat binnen.

Amper van de schrik bekomen, konden de bezoekers uit Den Haag de bal opnieuw uit het net halen. Dit keer was Younes Namli de gevierde man, die met een schuiver precies in de rechter benedenhoek Zwinkels voor de tweede maal kansloos liet. ADO Den Haag kwam er totaal niet aan te pas. Zwolle reeg de ene na de andere kans aaneen en ging als een tornado door de Haagse defensie. Zo gooide Philippe Sandler de truckendoos open, schoot Namli uit kansrijke posities over en naast en schoot Parzyszek oog in oog met Zwinkels op het bovenlichaam van de doelman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De tweede helft begon minder spectaculair, al stapelden de kansen zich dieper in het tweede deel van PEC Zwolle - ADO Den Haag op. Parzyszek kreeg de grootste mogelijkheden. Na een fantastische actie van Namli, kreeg de aanvaller vanaf de middenlijn een vrije doortocht. Ook Kingsley Ehizibue was mee. Parzyszek besloot de bal collegiaal opzij te leggen, maar deed dit zo beroerd dat de rechtsback niet meer bij de bal kon komen. Niet veel later schoot de maker van de 1-0 in het zijnet. In de slotfase probeerde ADO Den Haag nog iets uit te richten, maar achterin bij Zwolle stond het als een huis, waardoor de vijfde thuiszege van het seizoen een feit was.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis (65. Freire), Sandler, Van Polen, Saymak, Dekker, Thomas, Namli, Parzyszek (86. Israelsson) en Mokhtar (40. Ondaan).

ADO Den Haag: Zwinkels, Ebuehi, Meißner, Bakker, Meijers, Gorter, (67. Johnsen) El Khayati (80. Duplan), Immers, Becker, Falkenburg en Lorenzen (67. Hooi).

Scoreverloop:
7. 1-0 Piotr Parzyszek
11. 2-0 Younes Namli

Gele kaarten:
Thomas Meißner, Donny Gorter en Lex Immers (ADO Den Haag)

Scheidsrechter:
Edwin van de Graaf

Toeschouwers:
13.030

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Piotr Parzyszek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws