PEC Zwolle pakt een punt bij SC Heerenveen

| 09-02-2019

PEC Zwolle is zaterdagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel bij SC Heerenveen. De Zwollenaren herstelden via Thomas Lam nog wel een 1-0 achterstand, maar het lukte niet meer om te winnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Trainer Jaap Stam koos in Heerenveen bijna vanzelfsprekend voor dezelfde namen als de voorgaande weken. De eerste kans was ook direct voor PEC, maar een goed schot van Younes Namli was een prooi voor Warner Hahn. Daarna mengde ook Heerenveen zich in de wedstrijd en na kansen voor Jizz Hornkamp en Ben Rienstra werd de score geopend. Namli verspeelde op kinderlijke wijze de bal en de daaropvolgende counter werd prima afgerond door Michel Vlap. Een tik voor de Zwolse formatie, eentje die eerder nog wel eens voor een ineenstorting zou zorgen. In Heerenveen kwam die verandering maar weer eens aan het licht.

PEC kwam net voor het rustsignaal via Thomas Lam terug in de wedstrijd en liet daarmee haar mentale sterkte zien. De Fin maakte de gelijkmaker, waarna er in de tweede helft een evenwichtige wedstrijd ontstond. Lennart Thy schoot net naast, Vlap kwam in de buurt van een goal, maar gescoord werd er niet. Bram van Polen kwam nog wel in de buurt van een treffer, maar zijn kopbal werd keurig gekeerd door Hahn. Zo moesten Heerenveen en PEC Zwolle genoegen nemen met een punt, het eerste puntenverlies onder Jaap Stam. Maar weer niet verloren.

Wedstrijdstatistieken:
SC Heerenveen: Hahn, Hornkamp, Höegh, Pierie, Woudenberg, Rienstra, Vlap, Schaars, Van Bergen, Lammers (83. Van Amersfoort), Mihajlovic (60. Johnsen)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal, Bouy (71. Flemming), Clement, Namli, Van Crooij (88. Leemans), Thy, Van Duinen (75. Elbers)

Scoreverloop:
30. 1-0 Michel Vlap
45+1. 1-1 Thomas Lam

Gele kaarten:
Pelle Clement (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Danny Makkelie

Toeschouwers:
19.822

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws