PEC Zwolle opent tegen SC Heerenveen

| 12-06-2018

PEC Zwolle opent het nieuwe seizoen in de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. In het MAC³PARK Stadion mag PEC Zwolle op vrijdag 10 augustus om 20.00 uur de competitie openen tegen de opponent uit Friesland. Dat staat in het conceptprogramma van de KNVB.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is voor Zwolle al de derde keer dat het de officiële seizoensouverture mag spelen, sinds het in 2012 terugkeerde in de eredivisie. Ook in 2014 (FC Utrecht-thuis) en in 2016 (NEC Nijmegen-uit) was dat het geval. Een week later, op zondag 19 augustus, speelt PEC Zwolle om 12.15 uur uit bij FC Utrecht. Dat aanvangstijdstip is nieuw. Met de komst van de Video Assistant Referee (VAR) is het gewenst dat er meer tijd zit tussen het einde van de eerste zondag-wedstrijd en de start van de 14.30 uur-wedstrijd, aldus de KNVB. In speelronde drie krijgt PEC Zwolle landskampioen PSV op bezoek. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 augustus, om 20.45 uur.

Op 22 september wordt er een bezoek gebracht aan de eerste promovendus. Op De Oude Meerdijk is FC Emmen om 20.45 uur de tegenstander. Volgens het conceptprogramma eindigt het seizoen van de Blauwvingers op zondag 12 mei, wanneer VVV-Venlo om 12.30 uur op bezoek komt. Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden besproken zijn met clubs, afgevaardigden van de gemeenten en de politie. Het volledige conceptschema is hier te vinden.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws